
موضوع جنجالي دريافتيهاي كلان برخي مديران دولتي، هر روز ابعاد تازهتري به خود ميگيرد. حالا اين موضوع از دريافتهاي ميليوني فراتر رفته و وارد رانتخواريهاي برخي وابستگان دستگاههاي اجرايي است. موضوعي كه روز گذشته عليرضا زاكاني، دبیرکل جمعیت رهپویان در يك نشست خبري از آن پرده برداشت و گفت كه برخي از نزديكان رئيسجمهور در حال سوءاستفاده از موقعيت خود هستند.
دبيركل جمعيت رهپويان در نشست خبري، به موضوع فيشهاي نجومي اشاره كرد و گفت: امروز وقتي از فيشهاي نجومي مديران و وامهاي سرسامآور صحبت ميكنيم اين مسئله يك ريشهاي دارد كه بخشي از این ريشه آن به كساني بازميگردد كه هزاران ميليارد امكانات دارند و سكاندار اجرايي كشور ميشوند، مثلاً وقتي كسي اعلام ميكند بعد از وزارتش هزار ميليارد امكانات دارد ماحصل اين مسئله مشخص است و در نگاه اين افراد 50 يا 100 ميليون پول خرد محسوب ميشود.
زاكاني با بيان اينكه اولين آفتي كه با آن مواجه شديم اين بود كه اريكه قدرت به دست كساني افتاد كه روحيه اشرافيگري، زيادهخواهي و انباشت ثروت در كنار قدرت را داشتند، افزود: در اين شرايط جامعه بايد در سختي بسوزد و از تبعيض و فشار رنج ببرد لذا اگر دولت ميخواهد برخورد ريشهاي با اين مسئله كند، راه آن خشكاندن اين روحيه و كنار گذاشتن چنين مديراني است.
لابيگري و پورسانتگيري 2 مشكل عمده كشورزاکانی به دو مشكل عمده كشور اشاره كرد و افزود: ما هم اكنون در كشور با دو مشكل عمده مواجه هستيم كه يكي لابيگري و ديگري پورسانتگيري است. اگر در كرسنت كشور زير بدهيهاي كلان رفت، از ديدگاه اين افراد مشكلي ندارد و بايد عدهاي از قبل همين كرسنت پورسانت خود را بگيرند. خود پورسانت داستان بلندي دارد كه نه تنها در اولويتهاي كشور نيست بلكه يك عده پشت پرده اين مسائل را دنبال ميكنند. عدهاي در پشت پرده هزاران ميليارد جمع ميكنند و عادت به اين فيشها دارند.
اين نماينده سابق مجلس با بيان اينكه دولت نبايد اتاق بازرگانان باشد، افزود: برخي افراد هم دستي در اتاق بازرگاني دارند و هم كار بازرگاني خود را در دولت دنبال ميكنند. همچنين يك عده دنبال نمايندگي شركتهاي خارجي و واسطهگري براي آن شركتها در كشور هستند و برايشان هم مهم نيست كه كشور دچار مصرفزدگي شود. زاكاني سپس به رئيسجمهور توصيه كرد كه اگر ميخواهد جلوي فساد را بگيرد به اخوي خود مراجعه كند.
شيوهاي جديد براي ثروتاندوزيدبيركل جمعيت رهپويان به شيوه جديد ثروتاندوزي برخي از نزديكان دولت اشاره كرد و ادامه داد: همين بانكهايي كه اخيراً چند تن از مسئولانشان عوض شدند شعب خارجيشان به برخي تسهيلات ارزي ميدهند، به طور نمونه، مالامير و دانيالزاده افرادي هستند كه فريدون پشت سر آنهاست و اين دو نفر بدهكار بانكي هستند.
اين دو به عنوان مثال از بانك ملت 40 ميليون درهم با كارمزد صفر درصد دريافت كردهاند و سپس اين پول را به داخل كشور آورده و از طريق صرافيها آن را تبديل و مجدداً در خود بانك ملت سرمايهگذاري كردند و سالانه 24 درصد سود گرفتند! حالا حساب كنيد كه چه مقدار پول جابهجا شده است. وي ادامه داد: اين موضوع براي بانكهاي رفاه و ملي هم اتفاق افتاده و شايد بپرسيد رئيس يك بانك را انتخاب كردن از چه نظر مهم است. از اين نظر كه 150 هزار ميليارد سپردهگذاري در بانك ملي و 120 هزار ميليارد سپردهگذاري در بانك ملت دست يك نفر خلافكار ميافتد.
اين نماينده سابق مجلس تأكيد كرد: اينها توسط فريدون كارسازي ميشود و مستقيماً دست در بيتالمال كردن است. وزیر اقتصاد توضیح دهد كه بانكهاي مختلف به اين دو نفر چقدر تسهيلات دادهاند و ارتباطشان با فريدون چيست؟
زاكاني در ادامه تصريح كرد: يك پله نزول ميكنيم به دلالي ميرسيم كه كاملاً آن را رسمي كردهاند، به عنوان مثال مصوبهاي داشتيم كه يك هيئت پنج نفره براي فروش نفت تعيين شدند و آقايان هدايتزاده و سيدي عضو آن بودند.
طبق بررسيهاي ما اين افراد تا هشت دلار براي فروش هر بشكه تخفيف گرفته بودند و ميزان فروش اين افراد 10 برابر ميزان دولت قبل بود كه از اين طريق نفت را به فروش ميرساند. وي افزود: طبق اين مصوبه اين هيئت محرمانه است و كسي نبايد بفهمد چه كار ميكنند و مصوبه محرمانه را جوري تنظيم كردند كه فروشندگي نفت در دست عدهاي بماند. اين عده براي فروش نفت هشت دلار پورسانت گرفتهاند تا آن را براي زنگنه بفروشند.
برادر جهانگيري چه ميكند؟اين فعال سياسي تأكيد كرد:عدهاي هستند كه فرقي ندارد اين دولت باشد يا آن دولت. هر كجا باشد سود خود را ميبرند. به عنوان مثال برادر آقاي جهانگيري معاون اول رئيسجمهور در دولت قبل مجوزهاي مختلفي گرفت و اكنون ثروتي افسانهاي از آن خود كرده است. اين فرد چگونه به اين ثروت رسيده است در حالي كه برادرش مسئول مقابله با فساد مالي شده است! وي افزود: آقاي موسوي نامي در دولت قبل با هسته مركزي آن مراوده داشت و اكنون مولتي ميلياردر است اما در اين دولت نيز روزي كه آقاي روحاني به حرم امام رفت و داخل ضريح امام (ره) شد، ديديم كه آقاي موسوي نيز با ايشان به داخل ضريح رفته است. اين افراد چه كار ميكنند؟! فرقي براي ما ندارد چه دولتي باشد، ما مخالف فساديم و همه بايد با فساد و رانتخواري برخورد كنند. بايد با ثروتهاي نجومي و رانتهايي كه قبل از انتخابات به كار يك عده ميآيد برخورد شود. نماينده سابق مجلس گفت: ما نيازمند شفافيت هستيم و بايد يك مطالبه عمومي در خصوص شفافيت داراييها و داشتههاي مسئولان صورت گيرد تا اعتماد مردم برگردد. آدمهاي انگشتشماري خلاف ميكنند اما انگشت اتهام به سمت هزاران مدير ميرود كه اين جفا در حق آنهاست. زاكاني با تأكيد بر اينكه بايد در مسيري كه حركت ميكنيم شفافسازي شود، گفت: به عنوان مثال بايد مشخص شود بنده نوعي بعد از 12 سال نمايندگي چه ميزان ثروت دارم و از چه راهي حقوق ميگيرم. بايد موجي راه بيفتد و مسئولان شفافسازي كنند كه البته عدهاي نميخواهند اين اتفاق بيفتد.
انتصابات غيرحرفهاي در وزارت نفتزاكاني در بخش ديگري از سخنان خود تأكيد كرد: يكي از مصيبتهاي ما اين است كه شركت نفت ما در وضعيتي قرار دارد كه بيسابقهترين افراد در آن عضويت دارند، بهطور مثال جناب آقاي كاردول مديرعاملي است كه سابقهاش حسابداري بوده، همچنين آقاي منوچهري معاون مهندسي و توسعه شركت ملي كه وقتي به سوابق وي نگاه ميكنيم، مشاهده ميشود كه وي قبلاً در آب و فاضلاب بوده كه از آنجا به عسلويه رفته و سپس به شركت تأسيسات دريايي رفته و اين فرد با اين ويژگيها با عنوان معاونت مهندسي و توسعه شركت ملي مشغول به كار شده است. وي بيان كرد: اخيراً يك فردي 260 ميليون درهم از بانك ملي گرفته بود كه اسمش هم هست و بنده اين اسم را دارم و اگر خواستند به رئيسجمهور خواهم داد و اتفاقاً از نزديكانشان هستند. اين فرد با همان رويه قبلي 260 ميليون درهم را از بانك ملي با سود 8 تا 12 درصد دريافت كرده و با سود 24 درصد سپردهگذاري كردند. چهكاري راحتتر از اين است؟!
كارسازيهاي فريدونزاكاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به لزوم برگشت مازاد حقوقهاي نجومي به صندوق بيتالمال اشاره كرده و افزود: هم پولهايي كه اضافه گرفتند بايد عودت داده شوند و هم كارسازان توسط دستگاه قضايي پيگيري و مورد رسيدگي قرار گيرند و همچنين اين انتقال تسهيلات ارزي و اين جنايت بزرگ نيز مورد بررسي و رسيدگي قرار گيرد. وي با تأكيد براينكه بايد معلوم شود كه فريدون چرا و چه مقدار تاكنون كارسازي كرده است، گفت: يك نمونه از كارسازيهاي جناب فريدون كافي است كه هم دستگاه قضا و بالاتر از آن شخص رئيسجمهور با آن برخورد كند.