کد خبر: 638262
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۱
روسيه به اهالي كريمه اطمينان دفاعي داد
كريمه‏اي‏ها امروز در حالي پاي صندوق‌هاي همه‏پرسي پيوستن به روسيه ‏رفتند كه روز قبلش نيروهاي طرفدار روسيه در اين شبه جزيره يك پهپاد ارتش ‏امريكا را سالم شكار كردند.
شركت تسليحاتي روسيه «روستك» جمعه شب اعلام كرد كه در پي ايجاد اختلال در شبكه ‏الكترونيكي، يك پهپاد امريكايي با شماره ‏UAV MQ‏- 5‏B‏ «تقريباً سالم» به دست «نيروهاي ‏دفاع از خود» جزيره كريمه افتاده است. ‏ بنابر گزارش مقامات روستك، ارتباط اين پهپاد كه در ارتفاع ۴ هزار متري پرواز مي‌كرده و از ‏سطح ‏زمين تقريباً قابل مشاهده نبوده است، ‌پيش از فرود با مركز فرماندهي آن قطع شده ‏است. ‏ اين شركت روسي اعلام نكرد كه اختلال الكترونيكي سيستم‌هاي اين پهپاد توسط چه ‏كسي صورت گرفته است. ‏ براساس گزارش روس‌ها، اين پهپاد يكي از ۶۶ پهپاد جاسوسي ارتش امريكا است كه در ‏پايگاهي در ايالت بايرن آلمان مستقر هستند. ‏ روستك همچنين اعلام كرد كه شبه‌نظاميان كريمه پيشتر نيز موفق شده بودند يك پهپاد ‏‏ديگر را كه بر فراز كريمه در حال پرواز بوده، فرود آورند. ‏ به اين ترتيب ساكنان كريمه عملاً با اطمينان خاطر از توان روسيه و همچنين ‏ارتش تازه تأسيس خود در برابر هرگونه تجاوز احتمالي غرب، رأي خود را به ‏صندوق‌هاي رأي خواهند ريخت تا بعد از حدود 60 سال كريمه دوباره به روسيه ملحق ‏شود. ‏ اما رأي‌گيري در كريمه در حالي آغاز شده است كه بنا به گزارش خبرگزاري ايتارتاس به نقل از يكي از مقام‌هاي ‏شبه‌جزيره كريمه، تبليغات براي رفراندوم ‏ تا ديروز ادامه داشت.
 
 
اما با وجود آنكه تلويزيون محلي كريمه تبليغات را ‏متوقف كرده‏اند، ‏ اما بيلبوردهاي خياباني كه روي برخي از آنها ‏تصاويري از گل و روبان با پرچم سه رنگ روسيه و عبارت «يك آينده ارزشمند را انتخاب كنيد» نقش بسته، همچنان در خيابان‌هاي كريمه ديده مي‏شود. ‏ پيش بيني مي‏شود نتيجه اين همه‌پرسي رأي قاطع به پيوستن كريمه به روسيه باشد. ‏ علاوه بر همه‏پرسي، ساير مقدمات الحاق به روسيه هم در حال اجراست. نمايندگان پارلمان اوكراين روز گذشته با انحلال ‏پيش از موعد پارلمان كريمه و همچنين با برگزاري انتخابات زودهنگام موافقت كردند‎. در چنين شرايطي حدود 50 ناظر خارجي براي كنترل بر روند برگزاري همه‌پرسي مربوط به پيوستن منطقه ‏خودمختار ‏كريمه روسيه به شهر بندري سواستوپل در جنوب اين شبه‌جزيره سفر كرده‌اند. ‏ «والري ميدويديف» رئيس كميته شهري انتخاباتي سواستوپول با اعلام اين مطلب همچنين ‏يادآور شد: علاوه بر اين بيش از ‏‏200 خبرنگار از 15 كشور جهان به اينجا آمده‌اند تا اخبار ‏مربوط به همه پرسي را از نزديك گزارش دهند. ‏ با اين حال اوضاع كاملاً آرام و به نفع روسگرايان كريمه‌اي به نظر نمي‌رسد. روز جمعه حدود 500 تن از تاتارهاي ‏منطقه خودمختار كريمه پس از شركت در نماز جماعت براي اعتراض به رفراندوم الحاق به روسيه ‏كه آنها قصد شركت ‏در آن را ندارند، به خيابان‌ها آمدند‎. اين معترضان با در دست داشتن پرچم اوكراين و سر دادن شعار «پوتين ‏برو» و ‏‎«سربازهاي روسي به كشور خود برويد» ‏به خيابان‌ «باغچه‌سراي»، يكي از مهم‌ترين خيابان‌ها و بزرگ‌ترين منطقه ‏مسكوني تاتارها در منطقه خودمختار كريمه آمدند‎.‎ تاتارها اهل شبه‌جزيره خودمختار كريمه هستند و از زمان جنگ جهاني دوم كه توسط ژوزف استالين، ديكتاتور جماهير ‏‏‏شوروي از كشور اخراج شدند، يكي از گروه‌هاي قومي اين شبه‌جزيره محسوب مي‌شوند‎. در خارج از كريمه دو نفر در درگيري‌هاي ميان روسگرايان و غربگرايان در شهر خاركوف واقع در شمال شرقي ‏اوكراين كشته شدند‎. بنابر اعلام رسانه‌هاي اوكرايني، در اين درگيري كه هواداران سياست‌هاي مسكو و گروهي ناشناس حضور داشتند، ‏‏تبادل آتش صورت گرفت و تصاوير ويدئويي نيز حاكي از وقوع چندين انفجار است‎. اما جالب‌تر آنكه تعداد مخالفان پيوستن كريمه در خود اين شبه جزيره كمتر از روس‌هايي است كه در خود روسيه زندگي ‏مي‌كنند. روز گدشته بيش از 50 هزار نفر از مردم مسكو در خيابان‌هاي اين شهر عليه اشغال شبه‌جزيره كريمه توسط ارتش ‏روسيه دست به تظاهرات زدند. ‏ طي هفته‌هاي گذشته تجمعات مشابهي اما در حمايت از الحاق كريمه به خاك روسيه در مسكو برگزار شده بود. ‏

مانور امريكا در لهستان

كريمه با سرعتي غيرقابل باور براي غربي‌ها از اوكراين در جدا شدن است و غرب كارتي براي جلوگيري از اين تحول ‏ندارد، اما به نظر مي‏رسد اروپا و امريكا براي جلوگيري از گسترش نفود روسيه به سوي غرب تحركات بازدارنده نظامي ‏و اقدامات تحريمي را در پيش گرفته‏اند، به خصوص كه امريكايي‌ها در آخرين تلاش‌هاي خود براي راضي كردن روس‌ها به ‏عقب‌نشيني از كريمه و ‏جلوگيري از همه پرسي نتوانستند نتيجه دلخواهي بگيرند. بعد از آنكه روز جمعه جان كري، وزير امور خارجه امريكا پس از ‏مذاكرات شش ساعته با سرگئي لاوروف، همتاي ‏‏روسي خود در كنفرانسي خبري اعلام كرد كه طرفين مذاكرات به موضع ‏مشتركي دست نيافتند ‏و در حال حاضر همه چيز ‏به واكنش ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه نسبت به ‏رفراندوم روز ‏يك‌شنبه منطقه خودمختار كريمه بستگي دارد. ‏مقامات امريكايي از فرود شش جنگنده 15- ‏F‏‏‎ ‎امريكايي در پايگاهي در مركز لهستان براي شركت در يك رزمايش نظامي خبر ‏دادند‎.

مقامات امريكايي مدعي هستند كه اين رزمايش نقش كليدي در آمادگي براي حفاظت از متحدان اين كشور در منطقه دارد‎. چاك هاگل وزير دفاع امريكا هفته گذشته از تقويت و اعزام تجهيزات دفاعي هوايي با توجه به بحران اوكراين خبر داده بود‎. اين در حالي است كه جنگنده‌هاي روسيه روز جمعه در درياي مديترانه رزمايش نظامي برگزار كردند‎. از سوي ديگر معاون رئيس‌جمهوري امريكا قرار است طي روزهاي آتي به لهستان و ليتواني سفر در خصوص ‏بحران اوكراين با ‏متحدان منطقه‌اي واشنگتن گفت‌وگو كند‎. جو بايدن، معاون رئيس‌جمهوري امريكا طي ‏سفر خود به ورشو و ولينوس، با برانيسلاو كوموروسكي، رئيس‌جمهوري و ‏دونالد تاسك، نخست‌وزير لهستان و همچنين ‏رؤساي جمهوري استوني، ليتواني و لتوني ديدار خواهد كرد‎. طبق اعلام كاخ سفيد، در اين ديدارها حوادث اوكراين و ديگر موضوعات منطقه‌اي مورد بحث قرار خواهند گرفت. اما علاوه ‏‏بر بايدن، استفان هارپر، نخست‌وزير كانادا نيز اعلام كرد كه در تاريخ 22 مارس به اوكراين خواهد رفت تا با سران دولت ‏‏موقت اين كشور ديدار و حمايت خود از كي‌يف را اعلام كند‎. غرب به عنوان راهكار ديگر مقابله با روسيه موجي از نفرت‌پراكني و روسيه‌هراسي را در رسانه‌ها به راه انداخته كه به ‏نظر مي‌رسد نوعي زمينه‌سازي براي رويارويي‌هاي آتي با روس‌ها باشد. ‏ نتايج يك نظرسنجي در امريكا كه توسط ‏خبرگزاري سي‌ان‌ان و مؤسسه نظرسنجي «اُ آر سي» انجام شده نشان ‏مي‌دهد 69 ‏درصد از مردم ‏امريكا روسيه را تهديدي عليه امريكا به شمار ‏مي‌آورند. اين رقم بالاترين رقم از زمان فروپاشي اتحاد ‏جماهير شوروي به ‏‏شمار مي‌رود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار