جستار‌هایی در زمینه‌ها و پیامد‌های رویداد ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در گفت‌وشنود با مرحوم دکتر علی شریعتمداری
اگر کمی به گذشته نهضت ملی وکودتای ۲۸ مرداد بازگردیم، درمی‌یابیم که یکی از عواملی که به گونه غیر مستقیم، زمینه‌ساز پدید آمدن این واقعه شد، استعفای نابهنگام دکتر مصدق پس از رد درخواست او برای وزارت دفاع از شاه بود. از آن دوران چه خاطراتی دارید؟
تأملی کودتای ۲۸ مرداد در گفت‌وشنود با آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی
جناب «پیشوا» در ماه‌های پایانی زمامداری خود، در اقدامی حیرت‌انگیز مجلس را منحل کرد و سپس رفراندوم بی‌حاصلی را که اکثر اعضای جبهه ملی هم با آن مخالف بودند برگزار کرد و در پاسخ به انتقاد درست دکتر سنجابی گفت: «حضرتعالی ظاهراً امروز چرس کشیده‌اید!»
گفت‌وگو با مارک گسیروسکی، استاد دانشگاه ایالتی لوییزیان درباره کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
ارک گسیروسکی، استاد دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی لوییزیان است که در مقطعی به‌عنوان مشاور وزارت خارجه آمریکا مشغول به کار بوده است.
گفت‌وگوی «جوان» با سازنده «آقای نخست وزیر» به بهانه سالروز کودتای ۲۸ مرداد
مستند‌های تاریخی خیلی جذابیت دارند، ولی همان طور که گفتم نیازمند تحقیق فراگیر هستند، خیلی از منابع در دست نیست و دسترسی به تاریخ شفاهی هم سخت شده است. از سوی دیگر می‌بینیم که جسارت پرداخت و ریسک انجام چنین کار‌هایی خیلی کم شده است
«نهضت ملی ایران، رویداد 28 مرداد و پیامد‌های آن» در گفت و شنود با دکتر عباس شیبانی
اختلاف میان رهبران نهضت و ضعفی که از بابت آن بر نهضت تحمیل شد، موجب شد تا در روز 28 مرداد مردم متحیر باشند که چه باید بکنند. همه ما باید در این مقطع توجه داشته باشیم که در شرایط وجود اختلاف، مدیریت بحران‌ها کار بسیار مشکلی است
امریکا از کودتای ۲۸ مرداد تاکنون در جهت تضییع منافع جامعه ایرانی گام برداشته است
کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ درس‌های زیادی برای جامعه امروز ایران دارد چراکه طی ۶۵ سال اخیر هیچ گاه توطئه‌ها و دسیسه‌های امریکا علیه ایران و ایرانی رو به کاهش نبوده و همواره سیر صعودی داشته است.
مصاحبه اختصاصی «جوان آنلاین» با فرزند ارشد آیت الله کاشانی
در گفت‌و شنود حاضر مهندس سید ابوالحسن کاشانی که در جریان انتخاب آیت‌الله کاشانی به ریاست مجلس شورای ملی بوده به بازگوئی خاطرات خویش از این اتفاق سیاسی پرداخته است.
30 تیرماه یکی از روزهای مهم در تاریخ سیاسی معاصر ایران است؛ یکی از آن روزها که مردم خواستند و توانستند اراده خود را بر حاکم وقت تحمیل کنند. این واقعه اما همیشه توام با شبهات و سوالات متعددی بوده، مسائلی که باید روشن شود تا اغراض سیاسی در تاریخ‌خوانی به کنار بروند و واقعیات مشخص شوند.
گفت‌و‌گو با سعید مستغاثی درباره کتاب «فرانکلین در تهران»
در اساسنامه موسسه فرانکلین که اصل آن را در این کتاب به چاپ رسانده‌ایم، هدف اصلی موسسه «برانگیختن علاقه مردم دیگر کشور‌ها به تاریخ، حکومت، فرهنگ، اقتصاد، تکنولوژی، علم و تعلیمات مردم ایالات متحده» ذکر شده، یعنی نوعی شیفته ساختن مردم سرزمین‌های دیگر به فرهنگ و آیین آمریکایی.
«خاطرات و ناگفته‌هایی از زندگی و زمانه رهبران جریان مذهبی نهضت ملی ایران» در گفت‌وشنود با زنده‌یاد آیت‌الله حاج‌شیخ نصرالله شاه‌آبادی
در واپسین روز‌های سال گذشته، عالم ربانی و خدوم مرحوم آیت‌الله حاج‌آقا نصرالله شاه‌آبادی روی از جهان برگرفت و رهسپار ابدیت گشت
۳