«جوان» شایعات و ابهامات مالیات طلا را بررسی می‌کند
فرار مالیاتی موضوعی حیاتی است که بر عدالت و اثربخشی نظام مالیاتی یک کشور تأثیر می‌گذارد. در بسیاری از موارد، مشاغل پردرآمد عامل اصلی فرار مالیاتی هستند که به از دست دادن درآمد دولت و تضعیف ثبات کلی اقتصادی منجر می‌شود، بنابراین اصلاح نظام مالیاتی برای رسیدگی به این موضوع و اطمینان از اینکه همه مشاغل و افراد سهم عادلانه خود را دارند، ضروری است
«جوان» لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را بررسی می‌کند
نسبت پایین مالیات به تولید ناخالص ملی و همچنین سهم پایین مالیات از منابع عمومی و اعتبارات هزینه‌ای و جاری دولت سبب شده است مالیات نتواند نیاز‌های قطعی و مصارف جاری دولت را پاسخ دهد. با وجود اقدامات مهم و مثبت در دو سال اخیر در جهت بهبود این وضعیت، نیاز است قوانین مالیاتی به خصوص قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحات جدی داشته باشد، بنابراین دولت اخیراً لایحه‌ای به منظور اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تهیه و روانه مجلس کرده است
«جوان» رهیافت مالیاتی لایحه بودجه سال آینده را بررسی می‌کند
برآورد‌های بانک جهانی از حجم اقتصاد زیرزمینی ایران در پایان دهه گذشته حدود ۲۰ درصد از حجم کل اقتصاد کشور است، با این وجود، آمار و ارقام غیررسمی از میزان فرار مالیاتی در بخش زیرزمینی اقتصاد ایران تا حجم ۳۵ درصد نیز رسیده است.
عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه اهواز در گفتگو با «جوان»:
مجلسی‌ها اغلب اعتقاد دارند پیشنهاد افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مطرح کرد، به معنای فشار بیشتر بر اقشار ضعیف جامعه است. با توجه به این امر، نمایندگان مردم در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه، با حذف بند پ ماده۲۷ لایحه بودجه ۱۴۰۳ موافقت کردند و به این ترتیب، به پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده پاسخ منفی دادند.
«جوان» الگوی جدید مشوق‌های هدفمند مالیاتی تولید را بررسی می‌کند
قانونگذار در بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش‌بنیان به مسئله اعطای الگوی جدید مشوق‌های مالیاتی بر پایه تحقیق و توسعه یا اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اشاره کرده است. این اعتبار مالیاتی مهم در سال ۱۴۰۱ برای اولین سال پس از ابلاغ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به طرح‌های مهم صنعتی که با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده، تخصیص یافته است
«جوان» تغییرات لایحه بودجه جدید ارسالی دولت را بررسی می‌کند
لایحه بودجه ۱۴۰۳ پیش‌تر به دلیل کسری بودجه موجود در تبصره هدفمندی و همچنین عدم‌ارتباط بخش‌های مختلف بودجه با قانون برنامه هفتم توسعه، مورد موافقت بهارستان‌نشینان قرار نگرفت و برگشت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با «جوان»:
باید از این مؤدیان بزرگ و همچنین اصناف پردرآمد و مشاغل خاص به طور کامل مالیات گرفته شود و مبارزه با فرار مالیاتی محور اصلی تحقق درآمد‌های بودجه باشد.
«جوان» مسیر اصلاح ساختاری بودجه را بررسی می‌کند
نسبت کسری تراز عملیاتی به هزینه‌های جاری و قطعی بودجه به عدد ۹۵/۱۶ رسیده است که بیانگر بررسی این نسبت در شش سال اخیر، امسال به کمترین میزان نسبت کسری تراز عملیاتی به هزینه‌های جاری و قطعی بودجه رسیدیم که به معنای تحقق حرکت به سمت بودجه بدون نفت است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان»:
مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» با اشاره به تمرکز بر تحقق بودجه بدون نفت در سال ۱۴۰۳ و با درنظرگرفتن منابع پایدار مالیاتی و اصلاحات در این بخش گفت: قطعاً منابع پایدار بودجه باید از نفت فاصله بگیرد.
یکی از اقدامات مهم دولت در زمینه حمایت از تولید و همچنین عدم‌فشار مالیاتی بر کسب‌وکار‌ها و مردم، اعطای تخفیف مالیاتی و رشد چشمگیر معافیت‌های مالیاتی بوده است. دولت در بودجه ۱۴۰۳، معافیت مالیاتی اصناف را از ۴۸‌میلیون تومان به ۷۵‌میلیون تومان افزایش داده است که شاهد رشد بیش از ۵۶‌درصدی معافیت مالیات اصناف هستیم، همچنین دولت در بودجه ۱۴۰۳ سقف معافیت مالیاتی حقوق را به ۱۲‌میلیون تومان رسانده است. 
۳