کد خبر: 914109
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
هزاران شغل در کویر ایران خوابیده است
ر اساس مطالعاتی که یکی از دانشگاه‌های فرانسه انجام داده است، فقط ۵ درصد کویر لوت ایران به مساحت ۳ هزار کیلومتر مربع قابلیت تولید برق مورد نیاز کل ایران و دو کشور همسایه یعنی افغانستان و پاکستان را دارد...
محمدرضا هادیلو
بهمچنین بر پایه اطلاعات سایت بین‌المللی ناسا دو کشور ایران و لیبی به دلیل دارا بودن انرژی لایزال خورشیدی نیازی به نیروگاه‌های سوخت فسیلی ندارند. بر همین اساس کارشناسان معتقدند با نصب پانل‌های خورشیدی و احداث نیروگاه‌های سولار در کویر لوت علاوه بر تولید برق پاک مورد نیاز کشور، می‌توان این برق را به کشور‌های همسایه هم صادر کرد. بر همین اساس سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه احداث نیروگاه‌های انرژی نو زمینه را برای اشتغالزایی هم فراهم می‌کند. به طوری که به ازای تولید هر مگاوات برق پاک ۱۸ تا ۳۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.
چندی پیش بود که مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای یزد از صدور چند مجوز برای ساخت نیروگاه خورشیدی در شهرستان‌های مختلف و به‌خصوص مهریز خبر داد که در کمترین زمان یکی پس از دیگری مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. این می‌تواند خبر خوشی برای یزد و در سطحی کلان‌تر برای کل کشور باشد. زیرا ایران آنقدر کویر دارد که استفاده از ظرفیت‌های آن بتواند تحولی عظیم در سراسر کشور به وجود بیاورد. البته این ظرفیت فقط در یزد نیست و کرمان و سیستان و بلوچستان و استان‌های جنوبی و شرقی نیز از آن بهره‌مندند.

باد و خورشید دو انرژی پاک و تمام‌نشدنی هستند که اکثر کشور‌های دنیا از این نعمت بی‌نصیب مانده‌اند. با این حال اکثر استان‌های ایران از آن برخوردارند و در این میان سیستان و بلوچستان، اگرچه از نعمت‌هایی نظیر نفت، گاز و جنگل‌های انبوه بی‌بهره است، اما نعمت‌های خدادادی همچون باد، تابش خورشید و معادن در قلب آن قرار گرفته‌اند که استان را به مجموعه‌ای بی‌نظیر از انرژی‌های نو تبدیل کرده است. مسیر باد‌های پرقدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید در این استان با بیش از ۶ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، دو انرژی تجدیدپذیر هستند که بهترین شرایط را در این منطقه به وجود آورده‌اند.

به موارد بالا می‌توان «انرژی زمین گرمایی آتشفشان نیمه‌خاموش تفتان» و بلندی‌های بزمان، انرژی امواج اقیانوسی دریای بزرگ چابهار با ارتفاع بیش از ۱۲ متر در فصل مونسون و انرژی «بیومس» منطقه کشاورزی و گاوداری‌های زابل، بمپور و باهوکلات را نیز اضافه کرد.

یک دنیا انرژی پاک هدر می‌رود
بر اساس اطلاعات سینوپتیک هواشناسی در ۳۰ سال گذشته، دیتا‌های مقدماتی اطلس باد «سازمان انرژی‌های نو ایران» و نقشه‌های به‌روز شده سازمان هوانوردی بزرگ جهانی از جمله «ناسا»، باد‌های سیستان از نظر قدرت و تداوم و جهت وزش ثابت باد رتبه نخست جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. قدرت زیاد باد‌های سیستان و مسطح بودن زمین‌های فلات هامون یکی از مزایای منحصر‌به‌فرد دشت سیستان برای احداث نیروگاه بادی در این منطقه است و با احداث این نوع نیروگاه‌ها می‌توان انرژی قابل توجهی را به دست آورد.

به هر حال تمام استان‌های مرکزی و جنوبی ایران قدرت‌های زیادی برای تولید برق دارند. بر اساس جمع‌آوری اطلاعات سینوپتیک هواشناسی به دست آمده طی ۱۰ سال گذشته و مجموعه اطلاعات وزارت نیرو، فقط در منطقه سیستان ظرفیت زیادی برای احداث مزارع بزرگ برق بادی آزمایشی وجود دارد. در کنار اطلاعات هواشناسی می‌توان به مزایای دشت سیستان نظیر زبری کم زمین‌های آن برای احداث نیروگاه‌های بزرگ بادی نیز اشاره کرد. کارشناسان یکی دیگر از مزایای دشت سیستان را جهت وزش باد غالب شمال با تغییرات ناچیز می‌دانند که متوسط سرعت وزش باد در منطقه میل نادر زابل بیش از ۳۱۰ روز در سال و بالای ۱۰ متر بر ثانیه است.

حالا باید منتظر ماند و دید دولتمردان به منظور بهره‌وری از ظرفیت‌های موجود در استان‌ها و ایجاد اشتغال برای جوانان نظری هم به انرژی‌های پاک دارند یا نه. انرژی‌هایی که برای به حرکت درآوردن تمام چرخ‌های اقتصادی کشور کافی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار