رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: در صورت حمایت دولت از کشت پنبه طی سه سال میتوان به خودکفایی این محصول مهم و راهبردی دست یافت.
به گزارش تسنیم، قربانعلی روشنی در مصاحبه با رادیو با بیان اینکه نیمی از پنبه موردنیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود، افزود: تولید پنبه از سال ۸۳ با کاهش روبهرو شده است.
وی همچنین اظهار داشت: انتظار میرود با اجرای طرح نجات پنبه در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی طی چند سال آینده در تولید این محصول مهم به خودکفایی رسید.
رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: قیمتهای تضمینی تعیین شده نقش اساسی در فراگیر شدن تولید یک محصول در کشور دارد، بهطوریکه طی سالهای ۸۳ به بعد قیمت عادلانه و مناسبی برای خرید تضمینی پنبه وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه همین مسئله سبب شده کشاورزان تمایلی به کشت پنبه نداشته باشند و به سمت کشت محصولات دیگر رو بیاورند، گفت: ارزش افزوده فراوری پنبه ۱۳ برابر ماده خام این کالاست.
روشنی با اعلام این مطلب که امروزه تولید پنبه در زمینهای شور و کم بازده کشور صورت میگیرد، افزود: بدون شک با اجرای اقدامهای مناسب طی مدت سه سال میتوان در تولید پنبه به خودکفایی رسید.
وی اظهار داشت: تناوب کشت پنبه در تولید بیشتر سایر محصولات مانند گندم نقشآفرین است؛ بهطوریکه اگر بعد از کشت پنبه، گندم کاشته شود بازدهی آن ۶۰۰ کیلوگرم بیشتر میشود.
رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: کشورهای صادرکننده پنبه مانند ازبکستان از سال ۲۰۱۲ برای کسب ارزش افزوده بیشتر از صادرات خام این محصول جلوگیری کردند.
وی در پایان یادآور شد: خوشبختانه در صورت حمایت دولت با کشت پنبه در اراضی درجه یک و دو به آسانی در کمتر از سه سال میتوان به خودکفایی این محصول دست یافت.