رئيس انجمن صنفي گاوداران ايران گفت: با توجه به قيمت تمام شده و هزينه جانبي، قيمت گوشت گوساله در بازار بايد كيلويي 30 هزار تومان باشد، اما اين روزها تا 38 هزار تومان هم به فروش ميرسد كه سود آن فقط به جيب دلالها ميرود.
احمد مقدسي در گفتوگو با فارس، با تكذيب افزايش قيمت گوشت گوساله از سوي گاوداريها گفت:در سال 95، با آنكه قيمت تمام شده هر كيلو گوساله براي ما 10 هزار و 300 تومان بود، 10 ماه از سال آن را با زيان و كيلويي 10هزار تومان فروختيم و تنها دو ماه پاياني سال به 11 هزار تومان رسيد. وي اضافه كرد: قيمت گوساله زنده هر چقدر كه باشد، پس از كشتار و محاسبه هزينههاي جانبي بايد به دو برابر با اندكي افزايش برسد و در نهايت كيلويي 26 هزار تومان به مغازهدار و 30 هزار تومان به دست مصرفكننده برسد، اما سؤال اينجاست كه چرا اكنون به قيمت حدود 38 هزار تومان رسيده، در صورتي كه هيچ افزايش قيمتي از سوي گاوداريها صورت نگرفته است. رئيس انجمن صنفي گاوداران ايران با تأكيد بر اينكه سازمان حمايت مصرفكنندگان و سازمان تعزيرات حكومتي بايد نسبت به افزايش قيمت كالاهاي اساسي از جمله گوشت قرمز حساسيت بيشتري به خرج دهند، تصريح كرد:تمام مشقات و هزينه جانبي توليد، براي توليدكننده است، اما دلال به راحتي بدون هيچ گونه استرسي بيشترين سهم را ميبرد و به گونهاي تنظيم بازار به دست دلالها افتاده است. مقدسي در پاسخ به اينكه برخي ميگويند قيمت تمامشده گوشت در ايران به دليل فقر پوشش گياهي مراتع، بسيار بالاست، با رد اين موضوع خاطرنشان كرد: تنها كشوري كه به دليل قرار گرفتن در خط استوا و بارشهاي فراوان، داراي مراتع سرسبز است و نيازي به خريد علوفه در گاوداريهاي صنعتي ندارد، برزيل است و اغلب كشورهاي جهان قيمت تمامشده گوشتشان بيش از اين است، در نتيجه نميتوان توليد 900 هزار تن گوشت صنعتي در ايران را به اين بهانه تعطيل كرد. وي نقص زنجيره بين توليد تا مصرف را يكي از دلايل افزايش قيمت دانست و گفت: اگر اين مسئله حل شود، هم قيمت در بازار داخلي كاهش مييابد و هم توليدكننده گوشت با پرواربندي دام، همان 5 درصد نياز داخل كه وارد ميشود را تأمين خواهد كرد و صادراتمان نيز افزايش خواهد داشت، چراكه هم اكنون نيز جزء كشورهاي صادركننده دام هستيم.