کد خبر: 835614
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
مدیرکل انتقال خون کردستان:
مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: 90 درصد از گروه خونی کردستانی‌ها مثبت است و طبیعی است که اکثر مردم جامعه به دلیل دارا بودن گروه خون مثبت، نیاز وافری به هم‌گروه خون‌های خود دارند.

محمدسعید کریمیان در گفت‌وگو با جوان از کردستان، با بیان اینکه آمار اهدای خون در سراسر کشور در فصول سرد سال کاهش می‌یابد، اظهار کرد: سردی هوا، مشکلات تردد و دسترسی به پایگاه‌های انتقال خون، باورهای عامیانه و اختصاص دادن اوقات روزانه به سرگرمی و حواشی مرتبط با ریزش برف از دلایلی است که حضور اهداکنندگان را در فصول سرد سال به ویژه در روزهای برفی کم‌رنگ می‌سازد.

وی دلیل نیاز به حضور مستمر اهداکنندگان خون را عمر کم برخی از فرآورده‌های سلولی خواند و ادامه داد: از یک کیسه خون اهدایی حداقل سه فرآورده پلاسمای تازه منجمد، پلاکت و گلبول قرمز فشرده تهیه می‌شود و علی‌رغم رعایت تمامی استانداردهای لازم و استفاده از باکیفیت‌ترین تجهیزات روز عمر فرآورده پلاکتی در سراسر دنیا تنها سه روز است و روشی برای افزایش این میزان عمر مفید تاکنون شناخته نشده است.

کریمیان با بیان اینکه تعبیر اهدای خون شامل انواع مختلف اهدا و استحصال فرآورده‌های متعدد است که هر بیمار در روند درمان نیازمند به تعدادی از آنها است، افزود: از هر سه نفر یک نفر در طول زندگی نیازمند به خدمات انتقال خون و فرآورده‌های مشتق از آن خواهد بود بنابراین نیاز همیشگی بیماران تنها با حضور مستمر اهداکنندگان خون قابل پاسخگویی است.

وی در خصوص ضرورت اهدای خون گروه‌های منفی، با بیان اینکه بیش از 90 درصد از گروه خون کردستانی‌ها مثبت است، گفت: طبیعی است که اکثر مردم جامعه به دلیل دارا بودن گروه خون مثبت نیاز وافری به هم‌گروه خون‌های خود دارند تا آنان را در درمان بیماری‌های نیازمند به تزریق خون یاری دهند، اما برخی گروه‌های خونی به دلیل نقش کلیدی در درمان و وسیع‌الطیف‌تر بودن امکان تزریق آن به بیماران، بیشتر مورد توجه است.

کریمیان در تزریق پلاسما گروه خونی +AB و در تزریق گلبول‌های قرمز خون گروه خونی O- را دهنده‌های همگانی انتقال خون برشمرد و گفت: این دو گروه خونی به دلیل تعداد کم در جامعه و امکان تزریق به بیماران پرشماری که در شرایطی حسب صلاحدید پزشک معالج تنها پذیرنده فرآورده‌های خونی با این گروه‌ها هستند حائز اهمیت است و در تلاشیم تا افراد بیشتری با این گروه‌های خونی منفی را به جمع اهداکنندگان خون استان بیفزائیم.

وی با بیان اینکه انتقال خون روزانه میزان درخواست مراکز درمانی را با میزان فراخوان اهداکنندگان خون تطبیق می‌دهد گفت: فعالیت انتقال خون بر این اصل استوار است که خونی از اهداکنندگان خون دریافت نشود مگر در صورتی که بیماری چشم انتظار آن باشد لذا تشکیلات انتقال خون مدیریت را بر کاهش ضایعات بنا نهاده است تا حضور هیچ اهداکننده خونی بی‌اثر نباشد.

وی در ادامه به وضعیت هرم سنی جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: جامعه ایران و به تبع آن کردستان رو به پیرسالی نهاده است و طبیعی است که یک جامعه پیر نیازمند زیرساخت‌هایی در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و برای پاسخگویی به نیازهای درمانی چنین جامعه‌ای مراکزی نظیر بیمارستان و انتقال خون‌های توسعه یافته‌تر و پرشمارتر ضروری است.

مدیرکل انتقال خون کردستان تنها احداث مراکز جدید انتقال خون را کافی ندانست و بر لزوم فرهنگ‌سازی کمک به همنوعان در میان نسل جوان تاکید داشت و تصریح کرد: انتقال خون بدون اهداکننده همانند کندویی است بدون عسل است و امروز باید اهداکنندگان خون نسل آینده را برای حضور در مشارکت اجتماعی کمک به همنوعان با اهدای خون آموزش داد.

وی با اشاره به اینکه سن اهدای خون 18 تا 60 سال است، گفت: پیرسالی جامعه نه تنها موجبات افزایش درخواست فرآورده‌های خونی می‌شود، بلکه اهداکنندگان خون را نیز اندک‌اندک بازنشسته می‌کند و این اهداکنندگان باید با نسل جدید جایگزین شود تا همواره آمار اهداکنندگان بار اول نیز قابل قبول باشد و بتوان بر روی ظرفیت‌های این گروه برای تبدیل به اهداکننده مستمر شدن برنامه‌ریزی کرد.

وی با ذکر اینکه خطراتی جامعه جوان را تهدید می‌کند، اذعان داشت: آمار آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، ابتلا به بیماری‌های منتقله از راه خون نظیر ایدز و هپاتیت با الگوهای سرایت جنسی نشان از آن دارد که باید برنامه‌های بیشتری را برای مقابله با مسائلی که سلامت جوانان را تهدید می‌کند اجرایی نمود.

وی حضور جوانان اهداکننده خون را ارزشمند و چشمگیر خواند و گفت: بسیاری از این جوانان فرزندان نسل فعلی اهداکنندگان خون هستند که به تبعیت از آموزه‌های خانواده راه کمک به همنوع را در پیش گرفته‌اند.

وی حضور جوانان اهداکننده خون را ارزشمند و چشمگیر خواند و گفت: بسیاری از این جوانان فرزندان نسل فعلی اهداکنندگان خون هستند که به تبعیت از آموزه‌های خانواده راه کمک به همنوع را در پیش گرفته‌اند و باید بر انتقال حس نوع دوستی بین نسل‌های مختلف تاکید و برای دستیابی بهتر به آن تلاش کرد.

کریمیان در پایان به برنامه‌های مشترک انتقال خون و اداره کل ورزش و جوانان نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: فعالیت‌های این دو نهاد با حضور ووشوکاران و اهدای خون آنها در تابستان سال‌جاری آغاز شد و به زودی در قالب تفاهم نامه همکاری مشترکی با مضمون ورزش، خود مراقبتی و اهدای خون مستمر آغاز خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر