کد خبر: 823020
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
با استقبال پيش‌بيني‌نشده مردم، دهها هزار زائر اباعبدالله(ع) در مرزهاي ايران زمينگير شدند
بي‌تدبيري و نطق درماني محض دولت اين‌بار دامنگير زائران اباعبدالله(ع) شد. گزارش‌ها و عكس‌هاي تلخي از مرزهاي خروجي ايران به سمت عراق مخابره مي‌شود كه حيراني دهها هزار نفر از عاشقان حسين (ع) را نشان مي‌دهد...
محمدصادق فقفوری
بي‌تدبيري و نطق درماني محض دولت اين‌بار دامنگير زائران اباعبدالله(ع) شد. گزارش‌ها و عكس‌هاي تلخي از مرزهاي خروجي ايران به سمت عراق مخابره مي‌شود كه حيراني دهها هزار نفر از عاشقان حسين (ع) را نشان مي‌دهد؛ حيراني‌اي كه از پس بي‌برنامگي مسئولان دامنگير مشتاقان عتبات عاليات که فراتر از حدانتظار به مرزها رفته‌اند شده است. فرمانده انتظامي استان ايلام در گفت‌و‌گو‌هاي مكرري كه با راديو و تلويزيون در دو روز گذشته داشت، با حالت عاجزانه از مردم مي‌خواست به مهران نيايند‌! نورعلي ياري در قبال پرسش گوينده راديو پيام كه از وي پرسيد راهكار برون‌رفت از اين مشكل چيست و آيا با حذف ويزا مشكل حل مي‌شود، گفت بله، تنها بايد رواديد بين ايران و عراق برداشته شود تا مردم به داخل خاك عراق بروند.  از دو روز گذشته مسئولان اجرايي، از جمله سخنگوي ستاد مركزي اربعين و مسئولان انتظامي اعلام كرده‌اند جاده‌هاي منتهي به مهران بسته است. مردم بايد كيلومترها از محل پارك ماشين خود تا مرز پياده بروند. ورود ماشين به مهران ممنوع است و چندين و چند ممنوعيت ديگر.  حميدرضا گودرزي با بيان اينكه از صبح دوشنبه با ازدحام زياد و همچنين حضور تعداد زيادي از زائران فاقد رواديد در مرز مهران، ستاد مركزي اربعين تصميم گرفت محدوديتي را در حركت از محورهاي مواصلاتي از استان‌هاي ديگر به سمت مرز مهران قائل شود، گفت: به همين دليل حركت از استان‌هاي لرستان و كرمانشاه به اين مرز و عبور از آن به سمت عراق امكان‌پذير نيست.

همه اين ممنوعيت‌ها در حالي است كه مسئولان سازمان حج و زيارت و ساير دست‌اندركاران از مدت‌ها قبل اعلام كرده‌اند كه مرز خروج زائران براي اربعين در رواديد آنها مشخص شده است و هر زائر تنها بايد از مرزي عبور كند كه روي رواديدش نوشته شده است. زائران فلان استان از فلان مرز بروند و زائران بهمان استان از آن مرز ديگر! حالا و به يك‌باره به همه گفته شده است كه به مهران نيايند و آن چيزي كه در رواديد درج شده، ملاك عمل نيست و همه به چذابه و شلمچه بروند !

مسئولان سازمان حج و زيارت از ماه‌ها قبل و با برنامه‌ريزي  سامانه سماح را راه‌اندازي كردند و به صراحت اعلام كردند هر كس در اين سامانه ثبت‌نام نكند، نخواهد توانست به زيارت اربعين برود. دغدغه‌هاي امنيتي متوليان امر بجا، اما يقيناً ثبت‌نام در سامانه سماح به عنوان تنها راه خروج از مرز، راهكار مناسبي نبود. اين موضوع از همان ابتدا باعث شد مشكلات بسياري براي روستانشينان و شهرنشين‌هايي ايجاد شود كه نه به اينترنت دسترسي دارند و نه مي‌دانند سامانه چيست و نه سماح براي آنها موضوعيت دارد؛ آنها تنها مشتاق و زائر اباعبدالله هستند؛ و مگر قاطبه زائران اربعين جز همين روستانشينان و شهري‌هاي ساده هستند‌؟ سماح، مانع دست و پا‌گير اين قاطبه زائران شد.
 اكنون و در مرزها هم سماح دردسرساز شده است. زائران اربعين كه پاسپورت و ويزاي خود را دريافت كرده‌اند و با هزاران اميد و آرزو راهي مرزها شده‌اند تا به زيارت بروند، ‌به دليل گزينه‌هاي متعدد و گنگ سامانه سماح نمي‌توانند از مرز خارج شوند؛ چراكه اين سامانه و مسئولان آن به مردم توصيه مي‌كرد ويزاي انفرادي نگيرند و گروهي بگيرند، اما در شلوغي چند ده هزار نفري مرز مگر مي‌توان گروه‌ها را از ابتدا تا انتها حفظ كرد؟ هر كس خودش و ساكش را بچسبد، هنر كرده است. هر فرزندي كه پدر و مادر پيرش را محافظت كند، هنري والاتر كرده است !

این نکته را باید نوشت که ایرانی ها بیشتر از حدتصور و پیش‌بینی مسئولان خواستار ورود به عراق برای زیارت شده‌اند و همین موضوع به مشکلات دامن زده است.
سماح و مشخص كردن مرزها روي رواديد، تنها بي‌تدبيري‌ مسئولان نبود. بيمه اجباري و بارها گفتن اين موضوع كه هر كس بيمه نداشته باشد، از مرز نمي‌تواند خارج شود هم از ديگر بي‌برنامگي‌هاي دست اندر كاران امر بود. روح از همه جا بي‌خبر جمع كثيري از زائران اربعين از «بيمه اجباري» اكنون و در مرزها بنا بر اخبار واصله مشكلات عديده‌اي ايجاد كرده است. بماند كه زد و بندهاي احتمالي پشت پرده چه بوده و سود چند ده ميلياردي از اين بيمه اجباري به جيب چه كساني رفته است و....

ام‌المصائب زائران اربعين، حذف نشدن رواديد بين ايران و عراق است. اگر رواديد بين اين دو كشور حذف مي‌شد، يقيناً اين حجم انبوه مردم پشت مرزها شكل نمي‌گرفت. دولت كه در صدد حذف رواديد با كشورهاي توريستي نظير مالزي و روسيه و تركيه برآمده است، مي‌توانست و بايد اين كار را در رابطه با عراق هم مي‌كرد، لااقل براي ايام اربعين. چه مي‌شد اگر دولت با رايزني خود با طرف عراقي و با تقبل هزينه رواديد، مردم را مجبور نمي‌كرد كه پيش از سفر مدت‌ها در صف گرفتن ويزا بايستند و اكنون هم مجبور باشند كيلومترها با بار و بنه پياده به جاده بزنند تا به مرز برسند و تازه آنجا در صف چند صد متري و بعضاً چند روزه بايستند تا با كنترل رواديد و پرداخت عوارض بتوانند از مرز خارج شوند‌؟ اگر بتوانند‌! ‌اي كاش دولت مذاكراتي را با طرف عراقي مي‌كرد و چيزي عايد زائران امام حسين (ع) مي‌كرد.
شبكه‌هاي اجتماعي فيلم‌هايي را از آب پاشيدن روي مردم جمع شده در مهران دست به دست مي‌چرخانند كه بيننده را متاثر می‌کند. تا دير نشده مسئولان از برج عاج‌نشين خود فرو نشينند و تدبیری بیندیشند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
1
0
زایری که با نابود کردن وخسارت به بیت المال به زیارت برود زیارتش مقبول نیست
بهانه کمتر بگیرید نسبت به سالهای گذشته امکانات زیادی تدارک دیده شده بود
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
1
0
علت ازدحام بی فرهنگی ما ملت ایران است . من خودم در این بازه زمانی رفتم مرز و گرفتار بی فرهنگی هموطنان شده ام هجوم بدون نظم به کنار گیتها خروجی و ورودی فشار زودتر رسیدن به مرز نداشتن پاسپورت و ویزا که باعث برگشت و توقف آنان در پشت گیت ها می شود و ازدحام را زیاد می کند از ماست که بر ماست. اگر همه پاسپورت و ویزا داشتند و در یک صف منظم قرار بگیرند اینطور صحنه ها تکرار تکرار تکرار نمی شود مانند فاجعه منا . صف نذری ها را نگاه کنید اوج بی فرهنگی ماست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار