دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و مدرس طب
اسلامی ایرانی گفت: پیاز گرم و خشک و اشتها آور میباشد و دارای موادی نظیر قند، کلسیم،
سدیم، پتاسیم، ید، سیلیس، آهن، فسفر و ویتامینهای A و Bو C است. همچنین ترکیبات
گوگرد در پیاز باعث تشکیل اسید سولفوریک و در نتیجه سوزش چشمها میشود.
وی ادامه داد: پیاز فعالیت و ترشح معده را افزایش
میدهد، برای رفع مشکلات کلیوی و قلبی و عروقی مفید میباشد. همچنین این ماده با
خاصیت ضدعفونی کنندگی باعث از بین رفتن میکروبهای داخل معده و مجاری تنفسی میشود
و به همین دلیل برای کسانی که از بوی بد دهان رنج میبرند، یک مادهی کاملا مناسب
محسوب می شود.
اکبری افزود: پیاز یک انسولین گیاهی است که قند
خون را کاهش میدهد. به علاوه مصرف پیاز با عسل سبب بهبودی سرفه می شود. ریختن 2 یا
3 قطره از این مادهی معجزه آسا در گوش برای درمان سنگینی گوش خارجی بسیار مفید
است.
وی اظهار داشت: پیاز تاثیر به سزایی در محکم کردن
لثه دارد و مسکن دندان درد است. علاوه بر اینها از پوکی استخوان جلوگیری میکند و
ماسک پیاز(پیاز رنده شده به مدت 20 دقیقه بر روی پوست) موجب طراوت و شادابی پوست
میشود.
اکبری خاطرنشان کرد: پیاز برای کاهش خارش و درد
ناشی از گزیدگی نیش حشرات بسیار سودمند است و در پایان به افرادی که طبع گرم دارند،
توصیه کرد از خوردن افراطی پیاز این گروه باید پرهیز کنند چون باعث سردرد در آنها
میشود.