کد خبر: 731163
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه برخورد قانونی با صرافی های غیر مجاز در جریان است، گفت: پرداخت تسهیلات یوزانس به بخش تولید آغاز شد.
مهر: ولی الله سیف در حاشیه جلسه امشب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به ارسال نامه ای به معاون اول رئیس جمهور برای اختصاص ۵ میلیارد دلار تسهیلات یوزانس به منظور تامین مالی بخش تولید، گفت: پرداخت تسهیلات یوزانس به تولید آغاز شده است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسش مهر افزود: سهمیه بندی بخش های مختلف تولید برای استفاده از این تسهیلات ۵ میلیارد دلاری همچنان پا برجا است و بخش صنعت نیز از اعتبارات یوزانس استفاده می کند.

این در حالی است محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت چندی پیش با اشاره به اختصاص ۵ میلیارد دلار منابع یوزانس کوتاه مدت برای تامین مواد اولیه و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و سهمیه بندی این منابع برای وزارتخانه های مختلف، گفته بود: به نظر من این منابع یوزانس را نمی توان سهمیه بندی کرد و بانک‌ها باید خود، نسبت به مشتریانشان عمل کنند، البته تاکنون تنها در مورد اختصاص این منابع صحبت شده و هنوز عملیاتی نشده است و امیدواریم بانک مرکزی به زودی اختصاص این منابع را ابلاغ کند.

وی افزوده بود: سهمیه بندی و این نوع مسائل ضد انگیزه است و در حالی که ما دنبال مقررات زدایی هستیم، نباید امضاهای طلایی را باب کنیم و بگوییم که فلان فرد در دریافت این منابع اولویت دارد و فرد دیگری از دریافت این منابع محروم است.  باید مثل گذشته که یوزانس فعالیت بود، بانک مرکزی اجازه دهد که یوزانس همچنان در بخش‌های تولیدی مورد استفاده قرار گیرد و امکانات مورد نیاز را نیز در اختیار بانک‌ها قراردهد تا به مشتریانشان یوزانس‌های سه ماهه، شش ماهه و نه ماهه ارائه دهند.

به گزارش مهر، يوزانس نوعي از اعتبارات اسنادي است که در آن فروشنده کالا به خريدار مهلتي مي دهد تا بتواند در اين فاصله وجه اعتبار را بپردازد. بر پایه این گزارش در مواردي که فروشنده حاضر به قبول معامله يوزانس نمي گردد غالبا يک موسسه مالي يا بانک‌هاي تجاري ثالثي وارد جريان داد و ستد شده و وجه اعتبار را به فروشنده مي پردازند تا در سر رسيد بهره و اصل يوزانس را از خريدار اخذ کنند.

اعتبارات اسنادي يوزانس «نسيه» از جهت شرايط، کاملا با اعتبارات اسنادي با پرداخت موخر يکسانند با اين تفاوت عمده که برخلاف اعتبارات با پرداخت موخر در يوزانس کشيدن برات از سوي ذينفع برعهده ي بانک تامين کننده مالي و يا بانک گشاينده ي اعتبار الزامي است. بنابراين اگر به خاطر هزينه تمبر و کارمزد قبولي، شرط صدور برات از معامله حذف گردد، بايستي از اعتبار اسنادي با پرداخت موخر استفاده کرد.

معمولا يوزانس به صورت اعتبار اسنادي غير قابل برگشت تاييد شده، صادر مي شود تا تضميني براي فروشنده کالا وجود داشته باشد. آنچه سبب مي شود فروشندگان به گشايش اعتبارات يوزانس رغبت يابند تعهد پرداخت وجهي است که بانک گشاينده اعتبار در سررسيد اعتبار بر عهده مي گيرد. اين ميان تاييد يک بانک ديگر هم ممکن است به تاييد بانک گشاينده افزوده شود.

همکاری با نیروی انتظامی در بازار ارز

سیف در ادامه درباره ساماندهی های صرافی های غیر مجاز نیز گفت: برخورد با این گونه صرافی های غیر مجاز آغاز شده و به عبارتی،  برخورد با متخلفان در جریان است. البته تعدادی از صرافی های غیرمجاز را تعطیل و به مراجع قضایی معرفی کرده‌ایم.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، نیروی انتظامی قرار است در ساماندهی صرافی های غیر مجاز به این بانک کمک کند.

به گزارش مهر، جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی دقایقی پیش در نهاد ریاست جمهوری و با حضور محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و وزرای اقتصاد، صنعت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و رئیس کل بانک مرکزی آغاز شده است.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار