کد خبر: 717850
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
به رغم برخي مخفي‌كاري‌هاي زباني وزارت ارشاد با چينش مهره‌ها عالمانه و عامدانه از انقلاب زاويه مي‌گيرد
جريان فرهنگي در دولت يازدهم از آنجايي بروز و ظهور عملي يافت كه وزير فرهنگ دولت خود را پيرو مكتبي عنوان كرد كه رئيس دولت ششم پايه‌گذار آن بود. عقبگرد به دوره‌اي دين‌گريز به منظور نشان دادن وفاداري به آنچه در ميانه دهه 70 رخ داد و از دل آن حادثه كوي دانشگاه و كنفرانس برلين بيرون آمد.
جريان فرهنگي در دولت يازدهم از آنجايي بروز و ظهور عملي يافت كه وزير فرهنگ دولت خود را پيرو مكتبي عنوان كرد كه رئيس دولت ششم پايه‌گذار آن بود. عقبگرد به دوره‌اي دين‌گريز به منظور نشان دادن وفاداري به آنچه در ميانه دهه 70 رخ داد و از دل آن حادثه كوي دانشگاه و كنفرانس برلين بيرون آمد.
صحبت درباره اينكه آيا وزير فرهنگ خود بايد شخصي داراي ديدگاه‌هاي فرهنگي باشد و به عنوان يك كارشناس متعهد بتواند وزارتخانه را هدايت كند يا اينكه يك مدير مدبر و داراي قوه تحليلي بالا باشد كه بتواند نظرات كارشناسان را در حوزه فرهنگ اجرايي كند، بحثي قديمي است؛ بحثي كه در هيچ كدام از موارد شامل حال وزارت ارشاد دولت فعلي نمي‌شود. وضعيت فرهنگي كشور مسئله پنهاني و غيرقابل روايتي نيست كه نتوان آنچه را كه در حيطه وظيفه وزير مي‌گذرد، رصد نكرد و براي آن نمره و كارنامه در نظر نگرفت. فرهنگ و هنر گرچه حيطه وسيعي را دربر مي‌گيرند، ولي به دليل ذات انساني و فطري كه دارند به راحتي مي‌توان در آن سره را از ناسره تشخيص داد. رسانه‌ها نيز حجم بالايي از آنچه را در وزارتخانه مي‌گذرد، منتشر مي‌كنند به نحوي كه همه شهرونداني كه دغدغه فرهنگ دارند مي‌توانند آن را ببينند، بسنجند و نتيجه‌گيري كنند.

ارشاد در شرايط پنهان‌كاري در ايده

از ابتداي انقلاب اسلامي تاكنون كه 11 كابينه مختلف تشكيل شده است، هيچ كدام از وزارتخانه‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي تا اين حد درباره آنچه انجام مي‌دهند، در نقد و نظر، پنهان‌كاري نكرده‌اند به اين معني كه عملاً راه خود را انتخاب كرده‌اند اما در بيان چگونگي اين راه، مسير لاپوشاني و پنهان‌كاري را درپيش گرفته‌اند.
چينش مديران فرهنگي در دولت يازدهم متنوع است و به نظر مي‌رسد وزير با انتخاب برخي از مديران مياني نظام كه سابقه‌اي نه‌چندان قوي در فرهنگ و هنر داشته‌اند، دست آنان را براي ماجراجويي باز گذاشته است!
 ناهماهنگي ميان تيم مديران فرهنگي باعث شده است كه كسي به درستي نتواند نقشه فرهنگي مورد نظر دولت را بخواند و بفهمد. در اين شرايط بلاتكليف اگر اعتراض نخبگان فرهنگي به تصميمات دولتي در سينما، تئاتر، ادبيات و حوزه نشر، موسيقي و هنرهاي تجسمي نباشد، اسب فرهنگ چهار نعل به سمت بر باد دادن ارزش‌هاي جمعي كه در طول 30 سال ذره‌ذره جمع و با خون شهيدان پاسداري شده‌اند، مي‌تازد.

بازگشت به سال 76 آرزوي محال

آيا جنتي قرار است شرايط فرهنگي را به سال‌هاي آغازين فعاليت دولت ششم بازگرداند؟ ابراز ارادت جنتي به خاتمي و بزرگداشت‌هاي غيررسمي از وي در برنامه‌هاي شبه‌دولتي نشان مي‌دهد كه شخص وزير و مجموعه وي تمايل جدي دارند تا حضور خاتمي را حتي در حد نام هم پررنگ كنند. در كنار آن نيز مديران فرهنگي دولت در حيطه عمل خود به نحو چشمگيري دايره تساهل و تسامح مورد علاقه عطاءالله مهاجراني را پيگيري مي‌كنند. ولي به نظر مي‌رسد شرايط فرهنگي كشور به‌خصوص بعد از 88 بسيار تغيير كرده است. آرزوي بازگشت به دوران خاتمي در فرهنگ و هنر محال‌تر از آن است كه دولتي‌ها بخواهند وقت و انرژي خود را صرف آن كنند.
توجه افكار عمومي به مسائلي چون پرونده هسته‌اي و تحريم‌ها، پوشش خوبي شده است تا در هياهوي سياسي بازي‌ها مقوله فرهنگ فرصت بروز و ظهور چنداني پيدا نكند. در اينجاست كه مي‌توان مديراني را كه حتي با اصل نظام زاويه دارند در مناصب فرهنگي گماشت و نتيجه آن را در اقدامات آنها مشاهده كرد. وادادگي فرهنگي در مقابل جريان شبه‌روشنفكري و تلاش براي زنده نگه داشتن اين جريان مذموم را به خوبي در رفتار وزير ارشاد و  برخي از معاونانش مي‌توان ديد. حتي مديريت فرهنگي اين كشور نمي‌خواهد دلجويي كردن از يك فتنه‌گر را پنهان كند. معاون فرهنگي وزير ارشاد در اقدامي بي‌سابقه به سراغ محكوم فتنه مي‌رود و قول جبران مافات به وي مي‌دهد.
تخصيص امكانات دولتي به جريان شبه‌روشنفكري و ايجاد هاله‌اي از تقدس براي آنها از جمله اموري است كه در وزارت ارشاد مي‌توان آن را رصد كرد. ديوار‌هاي فرهنگسراها و گالري‌هاي هنري به چه گروه از هنرمندان اختصاص مي‌يابد؟ سالن‌هاي نمايش در اختيار كدام گروه‌هاي نمايشي و نمايشنامه‌ها است؟! چه كساني از بنياد سينمايي فارابي براي ساخت فيلم پول مي‌گيرند؟! آيا دولت مجاز است كه به افراد ضدنظام هم سوبسيد و رانت براي فعاليت بدهد؟ وزير ارشاد مي‌تواند پاسخ اين سؤال را بدهد كه چرا هميشه چاي خوردنش با شبه روشنفكران است و اخم‌هايش را براي دلسوزان انقلاب نگه مي‌دارد؟! بزرگداشت‌ها براي زاويه‌دار‌ها و گمنامي براي متعهدهاست؟! گفتمان‌سازي خصوصي و غيرخصوصي براي پرداخت يارانه مطبوعات چگونه به سمت رسانه‌هاي مسئله‌دار كجي پيدا كرد؟ دولت تا كي مي‌خواهد منتقدان فرهنگي خود را با عناويني چون «دلواپسان» تخطئه و از زير بار پاسخگويي شانه خالي كند؟
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
9
بهترست بگوئیم"مهاجرت به دوره پ...
چرا؟که افکار مهاجرانی هم منشا"همان
تفکرهای دوره ... ست "باکمی تغییر در رنگ ولعاب ان داده شده ست"افرادی
در جامعه ما هنوز دلبسته دوره ...
هستند"از انهائی که مدارک اندوره را در موزه عباسی می سوزانند. بایدمراقب
عملکردهای خزنده بود"مخصوصا"اکنون
که در وضعیت توافق با امریکا هستیم"
این عده خوشحال و زیرکانه "وارد گود
می شوند.
حسن اعتماد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
باید مواظب بود! داداش ایشون م... بوده اند مث اینکه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
1
...در مورد سایر انتصاب های ایشان هم مجددا توضیح خواهم داد ولی بدانید پشتش گرمه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
... ومتاسفانه سو مدیریت ریاست خودشان را اینگونه مخفی میکنند و پنهان میسازند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
دو پولشویی کثیف در سازمان..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
دو پولشویی کثیف ..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
1
تمجید رييس سازمان ....از يك فراماسونر....
وب سايت ويكي پديا در اين خصوص نوشته است كه پدر فروغی از متأثرین میرزا ملکم خان از پیشکسوتان ترویج فرهنگ غرب و فراماسونری در ایران بود و فروغی هم از فراماسون های ایران شد. وی در ۱۲۸۶ شمسی در ۳۲ سالگی از بنیان گذاران لژ بیداری ایران بود و به مقام استاد اعظم با عنوان خاص چراغدار نائل شد.
مؤلف تاریخ بیست ساله ایران در معرفی فروغي چنین می‌نویسد: «یکی از مهره‌های شطرنج سیاسی ایران در دوران مشروطیت و انقراض سلسله قاجار و روی کار آوردن رضاخان پهلوی، میرزا محمدعلی خان فروغی (ذکاءالملک) بوده است. او یکی از فراماسون‌های باهوش و تحصیلکرده و دانشمند و صاحب تألیفات در ادبیات و حکمت و فلسفه می‌باشد.»
ابراهیم صفایی در در کتاب رهبران مشروطه هم می‌نویسد: «فروغی یک انسان لیبرال بود. او نگاهی فلسفی به زندگی داشت و هرگز غره جایگاه خود نشد... او به نمادهای ملی ارزش قائل بود و سنت‌های دینی را احترام می‌گذاشت. به همین دلیل، او در لژ فراماسونری گراند اورینت فرانسه پذیرفته شده بود. او منشی پارسایانه و اخلاقی داشت، گرچه علیه‌اش تهمت‌ها شکل گرفته بود. او به هیچ عنوان بدزبان نبود... او افرادی را که به پژوهش و اندیشه می‌پرداختند، قدردانی و تشویق می‌کرد... تاملات فلسفی و روح وقاد، او را از وسعت نظری برخوردار ساخته بود که موقعیت‌های ظاهری و موقتی را وقعی نمی‌نهاد و از این رو زیانی از سوی او متوجه کسی نمی‌شد.»
نكته آن است كه چگونه مقامي در سطح معاون وزير و رييس سازماني كه بيش از....اطلاعي از سابقه سياسي و ماسوني رجال دوران پهلوي و قاجار ندارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
تمجید رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات از ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
سلام عزیزان من در جوان انلاین درست تشخیص دادید ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
یکی از تخلفات بسیار اشکار و مبرز سازمان ... ادغام دو موسسه ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
0
در نمایشگاه کتاب امسال کتابی با هزینه بسیار با لا وگران توسط نشر الهدی وابسته به سازمان فرهنگ چاپ شده به نام قلعه های ایران که مترجم ان معلوم نیست و پر است از غلط های املایی و ادبی و ویراستاری که واقعا شرم اور است با این کمبود بودجه سازمان دعوت میکنم این کتاب را حتما نگاه کنید متن فارسی پر از غلط پر از اشتباهات فاحش بدون مترجم و بعد اشتباهات در تقسیم بندی جغرفیایی و نام قلعه های ایران بیت المال در سازمان فرهنگ و ارتباطات چگونه صرف میشود واقعا شرم اور است
عبد الله منتقد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
2
متاسفانه سخنان آقاي رفسنجاني كه گفت : « ما نبايد زنان زيبا و خوشخوان را از ميدان به در كنيم . » و سخنان خلاف قانون اساسي و خلاف اسلام آقاي روحاني كه گفت : « پليس موظف به اجراي اسلام نيست . » و نيز « اهالي فرهنگ به گشت ارشاد نياز ندارند . » باعث شده است روز به روز به حجاب ها ، هنجار شكنان ، رانندگان خودرو هاي ميلياردي خود را آزاد ببينند و در خيابان ها جولان بدهند . جالب اين است كه آقاي روحاني هر چند روز يك بار به ديدار خانواده هاي معظم شهدا مي رود !! اين نفاق دولت يازدهم را مي رساند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
0
0
چرا مطلب به این خوبی رو کامنتاشو نمیزارین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
0
0
در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تخلفات ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
0
0
.. متاسفانه جایی هم نیست که این سازمان و فعالیت های انرا رصد کند و گزارش یا تحقیق و تفحصصی در مورد ان صورت گیرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
0
1
بنده یکی از متخصصین حوزه دیپلماسی فرهنگی هستم . نکات مهم و کلیدی در این مبحث وجود دارد .سازمان فرهنگ و ارتباطات ...
عبد الله منتقد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
0
1
از يك لحاظ بايد گفت صد لعنت به زمان مهاجراني !! در دولت يازدهم روز به روز تعداد زنان بي حجاب افزايش يافته و با جوراب شلواري و گوش هاي در معرض ديد نا محرم جولان مي دهند و كتاب هاي صادق هدايت ملعون نيز در معابر عمومي به فروش مي رسد . وزير ارشاد هم حامي تك خواني زنان !! چه خواستيم و چه شد ؟!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار