کد خبر: 675701
تعداد نظرات: ۳۹ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
براساس قانون جدید دختران مجرد نیز می‌توانند سرپرستی کودکان مونث را به عهده بگیرند، زیرا مسئولان سازمان بهزیستی براین باورند که داشتن یک خانواده تک سرپرست بهتر از نگهداری کودکان در مراکز شبه خانواده است.

قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست برای اولین بار سال 1353 در کشورمان تصویب شد، اما با گذشت زمان و تغییر دیدگاه‌ها و سیاست‌های سازمان‌هایی مانند بهزیستی قسمت‌هایی از این قانون نیاز به بازنگری پیدا کرد، زیرا براساس این قانون، بسیاری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست شانس کمی برای فرزندخوانده شدن داشتند، به همین دلیل بازنگری‌های لازم انجام و قانون جدید حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب سال 1392به شکلی تدوین شد تا نیازهای کودکان بهزیستی بهتر از قبل بر طرف شود و خانواده‌های بیشتری امکان سرپرستی کودکان را داشته باشند.

برخلاف قانون سابق اکنون دختران مجرد و ایرانیان مقیم خارج نیز می‌توانند سرپرستی کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست را به عهده بگیرد، اما نکته اینجاست، با این‌که حدود یک سال از تصویب قانون جدید حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست می‌گذرد، تاکنون همه آیین‌نامه‌های اجرای آن تکمیل نشده، بنابراین برای رفع مشکل خانواده‌ها و کودکان بهزیستی بهتر است این آیین‌نامه‌ها هرچه زودتر تصویب و از سوی دولت ابلاغ شود.

با اجرایی شدن این آیین‌نامه‌ها تعداد کودکان در شیرخوارگاه‌ها و مراکز شبه خانواده سازمان بهزیستی کاهش پیدا می‌کند، چون براساس قانون جدید شرایط واگذاری تسهیل شده و بچه‌های بیشتری می‌توانند صاحب پدر و مادر شده و پدر ومادرهای زیادی نیز می‌توانند صاحب فرزند شوند. اما این آیین‌نامه‌ها اکنون بین لوایح دولت گم شده و در اولویت بررسی مسئولان قرار ندارد.

محمد نفریه، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره آیین‌نامه‌هایی که هنوز آماده نشده‌اند به جام‌جم می‌گوید: برخی از آیین‌نامه‌های اجرایی مانند نحوه تنظیم شناسنامه کودکان بهزیستی یا واگذاری سرپرستی آنها به ایرانیان مقیم خارج از کشور تنظیم شده و به هیات وزیران فرستاده شده، اما هنوز تصویب و ابلاغ نشده، چون برای اجرایی شدن باید در کمیسیون اجتماعی مطرح شود و در هیات وزیران به تصویب برسد.

صدور شناسنامه برای کودکان

براساس ماده 22 قانون جدید بعد از صدور حکم قطعی سرپرستی مفاد حکم از سوی دادگاه به اداره ثبت احوال و بهزیستی ابلاغ شده و اداره ثبت احوال مکلف است نام و نام‌خانوادگی کودک و مفاد حکم سرپرستی را در اسناد سجلی و شناسنامه سرپرست یا سرپرستان وارد کند به این شکل در شناسنامه درج می‌شود که کودک فرزند خوانده است و اولیای واقعی او کیست.

این درحالی است که این ماده قانون برای زوج‌هایی که می‌خواهند سرپرستی کودکی را قبول کنند، خوشایند نیست، چون آنها تمایل ندارند اطرافیانشان از این ماجرا خبردار شوند، اما به اعتقاد برخی کارشناسان این‌که نسب واقعی کودک در شناسنامه اش درج شود از لحاظ شرعی و قانونی مهم است، به همین دلیل در تبصره‌های قانون جدید تاکید شده نسب واقعی کودک در اسناد سجلی او درج شود.

فاطمه رضایی، کارشناس حقوق کودکان سازمان بهزیستی به جام‌جم می‌گوید:این روند چون جزئیات زیادی دارد، به آیین‌نامه اجرایی ارجاع شده، به همین دلیل هنوز مشخص نیست که مفاد حکم در شناسنامه درج می‌شود یا شماره حکم، چون شناسنامه‌های جدید برای درج چنین مطالبی جا ندارند. بنابراین باید منتظر آماده شدن آیین‌نامه اجرایی آن بود که قرار است از سوی سازمان ثبت احوال ارائه شود.

به گفته رضایی، بهزیستی پیش‌نویسی دراین باره به ثبت‌احوال ارائه کرده و مهم این است که به‌دلیل منافع کودک و خانواده سوابق مربوط به کودک در اسناد محرمانه درج شود، بنابراین سوابق از بین نمی‌رود و در اسناد ثبت احوال باقی خواهد ماند.

وی درباره تفاوت قانون قدیم با قانون جدید درباره نحوه تنظیم شناسنامه کودکان بهزیستی ادامه می‌دهد: براساس ماده 14 قانون سابق اسم واقعی پدرو مادر در شناسنامه کودک درج نمی‌شد و فقط مفاد حکم در اختیار اداره ثبت قرار می‌گرفت. این درحالی است که با توجه به فرهنگ کنونی جامعه خانواده تمایل دارد فرزندخواندگی را پنهانی انجام دهد، به همین علت بیشتر خانواده‌ها برای فرزندخواندگی نوزادان را انتخاب می‌کنند، اما باید اشاره کرد در جلسات مشاوره‌ای که برای مادر و پدر خوانده‌ها برگزار می‌شودکارشناسان تاکید می‌کنند فرزندخواندگی را نباید پنهان کرد، زیرا بهتر است در زمانی مشخص به کودک و اطرافیان او این موضوع توضیح داده شود.

رضایی یادآور می‌شود: باید فرهنگ حال حاضر جامعه تغییر کند و شخصی از فرزند خوانده شدن یا قبول فرزندخواندگی ناراحت نباشد، وقتی چنین فرهنگی در جامعه ایجاد شود درج مشخصات والدین اصلی کودک در شناسنامه او ایرادی نخواهد داشت.

ایرانیان مقیم خارج و فرزندخواندگی

براساس قانون قبل که مصوب سال 53 بود فقط اشخاص مقیم ایران می‌توانستند کودکی را به فرزندخواندگی بگیرند، به این شکل اتباع بیگانه به‌دلیل این‌که در کشورمان ساکن بودند می‌توانستند فرزند خوانده داشته باشند، اما ایرانیان مقیم خارج از کشور نمی‌توانستند براحتی کودکی را به فرزندخواندگی بگیرند، برای رفع این مشکل در قانون جدید، تابعیت ایرانی در نظر گرفته شد، بنابراین چه ایرانیانی که مقیم کشورهستند و چه آنها که خارج از کشور زندگی می‌کنند، می‌توانند سرپرستی کودکی را به عهده بگیرند.

تا قبل از تصویب قانون جدید ایرانیان مقیم خارج کشور برای به فرزندخواندگی گرفتن کودکان دردسرهای زیادی را متحمل می‌شدند، برای نمونه آنها مجبور بودند اقامتگاهی در ایران را به مسئولان معرفی کرده و به‌صورت موقت شش ماه در ایران ساکن شوند. به این ترتیب بعد از این مدت آنها با اخذ اجازه از دادستان از کشور خارج می‌شدند.

رضایی می‌افزاید: اما اکنون ابزار نظارت در خارج از کشور نیز فراهم شده و ما می‌توانیم از طریق سفارتخانه، سرکنسولگری‌ها یا موسسات فرزند خواندگی کشورهای دیگر از وضع کودکانی که در کشوری بجز ایران به فرزندخواندگی سپرده شده‌اند، باخبر شویم. براساس آیین‌نامه اجرایی این قانون ایرانیان مقیم خارج از کشور باید درخواست ومدارک خود را به سفارتخانه‌های ایران تحویل بدهند و پس از بررسی مدارک اگر شرایط خانواده مناسب بود زوج متقاضی برای انتخاب و تحویل گرفتن کودک به ایران سفر می‌کنند.

دختران مجرد و فرزندخواندگی

براساس قانون جدید دختران مجرد نیز می‌توانند سرپرستی کودکان مونث را به عهده بگیرند، زیرا مسئولان سازمان بهزیستی براین باورند که داشتن یک خانواده تک سرپرست بهتر از نگهداری کودکان در مراکز شبه خانواده است، اما هر دختر و زن مجردی نمی‌تواند کودکی را به فرزندخواندگی بگیرد، برای نمونه چنین شخصی باید دست‌کم 30 سال داشته، از موقعیت اجتماعی و فرهنگی مناسبی برخوردار بوده وبه اصول و ارزش‌های کشورپایبند باشد، افزون براین دختران مجردی می‌توانند سرپرستی کودکی را به عهده بگیرند که شرایط ازدواج برای آنها بعید، سن ازدواج شان گذشته یا سن باروری آنها سپری شده باشد.

به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اکنون استان‌هایی وجود دارند که در آنها سرپرستی کودک به دختران مجرد واگذار شده است. وی درباره صدور شناسنامه برای چنین کودکانی عنوان می‌کند: فعلا به این افراد سرپرستی کودک به صورت موقت داده می‌شود و تا مرحله شش ماه واگذاری موقت به پایان برسد آیین‌نامه‌های مربوط نیز آماده شده و آن وقت می‌توان برای کودک شناسنامه صادر کرد.

انتقال اموال به نام فرزندخوانده

براساس ماده 2 قانون قبلی، هدف از سرپرستی تامین منافع مادی و معنوی طفل عنوان شده بود، اما در این باره راهکار مناسبی ارائه نشده بود، به این علت سازمان بهزیستی دستورالعملی داخلی تدارک دیده بود و براساس آن به افرادی که قصد سرپرستی کودکان را داشتند پیشنهاد می‌داد تا قسمتی از دارایی خود را به نام او کرده یا برای این کار در آینده وصیت یا تعهد به انتقال دهند.

کارشناس حقوق کودکان سازمان بهزیستی درباره تفاوت قانون قدیم و جدید حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست تصریح می‌کند:در قانون جدید این دستورالعمل به شکل قانون درآمده، اما چون همیشه موضوع سرپرستی نسبت به اموال برای کودک برتری دارد، در ماده 14 و 15 قانون جدید آورده شده اگر سرپرستی به مصلحت طفل باشد و امکان تملیک اموال نباشد، فرد باید تعهد به انتقال اموال بدهد و چنانچه این امکان نیز وجود نداشت دادگاه می‌تواند این تعهد را نیز نگیرد. این درحالی است که در موارد خویشاوندی این ماجرا به نفع کودک است. برای نمونه چنانچه دایی کودکی بخواهد سرپرستی او را به عهده بگیرد، اما اموالی نداشته باشد قطعا سرپرستی برای کودک مهم‌تر از داشتن اموال است.

رضایی درباره ازدواج فرزندخوانده با سرپرست نیز عنوان می‌کند: قانون شرایطی در نظر گرفته که چنین کاری را تقریبا غیرممکن می‌کند برای نمونه ازدواج باید به مصلحت فرزندخوانده باشد یا برای این‌کار سازمان بهزیستی و دادگاه نیز باید مصلحت کودک را تائید کنند.
وی درباره دیگر آیین‌نامه‌های این قانون یادآور می‌شود: ارگان‌هایی مانند نیروی انتظامی، ثبت احوال و دادگاه‌ها، کارگزینی ادارات و سازمان‌های بیمه مکلف شده‌اند همکاری‌های لازم را با سازمان بهزیستی داشته باشند.

افزون براین برخی افراد نیز هستند که بدون مراجعه به سازمان، سرپرستی کودکی را به‌صورت غیرقانونی به عهده گرفته و اکنون برای گرفتن شناسنامه با مشکل روبه‌رو شده‌اند، در آیین‌نامه جدید راهکارهایی برای تعیین تکلیف چنین افرادی نیز پیش‌بینی شده است.

حمیدرضا الوند، مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی درباره افرادی که می‌توانند سرپرستی کودکان را به عهده بگیرند به جام‌جم می‌گوید: براساس قانون جدید حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب مهر 1392 که از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شده خانواده‌هایی که پنج سال از زندگی مشترکشان گذشته و در این مدت صاحب فرزندنشده‌اند می‌توانند سرپرستی کودکان واجد شرایط را به‌عهده بگیرند. علاوه براین زوج‌هایی که صاحب فرزند هستند نیز می‌توانند با رعایت مقررات و براساس قانون فرزندخوانده داشته باشند.

به گفته وی، سرپرستی موقت یا امین موقت و خانواده امین از روش‌های دیگر سرپرستی کودکان است.

به این شکل که سرپرستی موقت برخی از بچه‌ها که جد پدریشان در قید حیات است، اما صلاحیت نگهداری از کودکان را به‌دلیل حکم مراجع قضایی برای مدت مشخصی از دست داده‌اند، می توان به افراد واجد شرایط داد.

این درحالی است که براساس قانون قبلی کودکان با حداکثر 12 سال سن می‌توانستند فرزندخوانده شوند، اما در قانون جدید این سن به 16 سال افزایش یافته است، الوند یادآور می‌شود: شاید این سوال برای برخی‌ها پیش بیاید که چه افرادی راضی به سرپرستی کودکان شانزده ساله می‌شوند، اما چون دراین قانون بحث سرپرستی موقت نیز مطرح است و کودکانی هستند که اولویت واگذاری سرپرستی موقت آنها به اقوام‌شان مهیاست این نکته در نظر گرفته شده است.

افزون بر این، سیاست سازمان بهزیستی کشور به شکلی است که اگر بچه‌ها یک روز در محیط خانواده‌ای مناسب باشند بهتر از این است که تمام عمر خود را در مراکز یا موسسه‌هایی حتی با بهترین امکانات روز دنیا بگذرانند. به گفته وی قانون قبلی سرپرستی کودکانی را امکان‌پذیر می‌کرد که پدر مادر و جد پدری‌شان به‌عنوان اولیای قهری در قید حیات نباشند، اما براساس قانون جدید کودکان بد سرپرست نیز براساس ضوابط خاص شرایط فرزندخواندگی پیدا می‌کنند.

افتخاری به نام سرپرستی کودکان

براساس قانون جدید می‌توان سرپرستی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرستی که تا 16 سال دارند به افراد متقاضی و واجد شرایط سپرد، در این میان اغلب افرادی که قصد به عهده گرفتن سرپرستی کودکی را دارند تمایل دارند نوزادانی را که در شیرخوارگاه‌های بهزیستی نگهداری می‌شوند، به فرزندخواندگی بگیرند، این در حالی است که بخش زیادی از کودکان بهزیستی اکنون خردسال هستند، به همین دلیل کمتر شخصی حاضر است سرپرستی دائم آنها را به عهده بگیرد.

نکته اینجاست فرهنگی در جامعه حاکم است که فرزند خوانده داشتن یا فرزندخوانده بودن را مناسب نمی‌داند، به همین دلیل زوج‌هایی که تصمیم به چنین کاری می‌گیرند دست به ظاهر سازی می‌زنند، آنها اغلب نوزاد شیرخوار را انتخاب کرده و در جمع اقوام خود وانمود می‌کنند که برای انجام کاری مجبور هستند مدتی را در شهر دیگری سپری کنند به این شکل آنها پس از این‌که کار سرپرستی‌شان انجام شد ادعا می‌کنند صاحب فرزند شده‌اند. نکته اینجاست که به سرپرستی گرفتن کودکان بهزیستی باید مایه افتخار افراد باشد نه این‌که آنها این موضوع را پنهان کرده و با فاش شدن این راز در آینده سبب آسیب دیدن روحی و روانی کودک شوند.

کودکان کم‌توان ذهنی و استثنایی مراکز بهزیستی گروه دیگری از کودکان بهزیستی هستند که بیشتراز دیگران در معرض آسیب قرار دارند، اما نیکوکاران آن‌طور که بایدوشاید برای برطرف شدن نیازهای آنها تلاش نمی‌کنند، زیرا در بیشتر مواقع خانواده‌هایی که این کودکان را از نوزادی یا خردسالی به فرزندخواندگی قبول می‌کنند با گذشت زمان به این نتیجه می‌رسند که از عهده نگهداری آنها برنمی‌آیند به همین دلیل این کودکان را به مراکز بهزیستی بر می‌گردانند.

این درحالی است که افرادی که تمایل به سرپرستی این کودکان دارند باید حساب شده تر عمل کنند، زیرا این کودکان خیلی زودبه آنها وابسته شده و وقتی دوباره به مراکز بهزیستی سپرده می‌شوند بیشتر از قبل آسیب می‌بینند. افزون براین باید یاد آور شد هرچند نگهداری از کودکان کم‌توان ذهنی و استثنایی دشوار است، اما نیکوکاران می‌توانند با مراجعه به مراکزی که از این کودکان نگهداری می‌شود به آنها روحیه بدهند، برای نمونه افراد خیر می‌توانند چنین کودکانی را با هماهنگی با مسئولان مرکز برای تفریح به پارک برده و لحظات شادی را برای آنها فراهم کنند.

غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۹
ش آ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
1
5
درود بر مجریان این طرح
باور کنید گریه ام گرفت
ناشناس مخالف
|
Germany
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
49
7
من به شدت مخالف این‌قانونم.
میدونم که با بیان نظرم کلی امتیاز منفی میگیرم اما برام مهم نیست. من حرفمو میزنم‌.

خیلی ها دارن راجع به این قضیه احساسی رفتار میکنن. یکیو میشناسم هنوز تو خونه ی باباش زندگی میکنه و شاغل هم‌ نیست، اونوقت داره به گرفتن حق سرپرستی یکی دیگه فکر میکنه. نمیگم شرایط همه ولی شرایط اکثریت همینه.

من اصلا کاری به غلط بودن این ماجرا و اونایی که شرایط مالیشو دارن و شاغلن هم اگر نداشته باشم، اکثر دخترای مجرد حتی بالای 35 سال هنوز دارن خونه ی خانوادشون زندگی میکنن و حقوقشون برای یک نفر کافی نیست چه برسه به دو نفر! بعضیاشون حتی سر کار هم نمیرن یا یه شغل با درآمد پایین دارن. اونوقت میخوان حق سرپرستی بگیرن!
آخه پدر و مادر و اطرافیان اونا چه گناهی کردن که علاوه بر دادن خرج شما باید خرج یکی دیگه رو هم بدن و جای زندگی و امکانات رفاهی یک نفر دیگه رو هم فراهم کنن!
اونا رو نباید در شرایط انجام شده قرار داد!

بعدش هم، این فرزندی که میگیرن بجز خودشون هیچ والد دیگری نداره. اگر روزی خدایی نکرده خدایی نکرده خدایی نکرده اتفاقی براشون بیفته و به هر دلیلی نتونن بالای سر اون بچه باشن یا خوب ازش مراقبت کنن، تکلیف اون بچه چی میشه؟! چرا این بار باید یه جورایی به زور بیفته به دوش سایر نزدیکان و اقوامش؟!

بعدش هم. اولویت باید با خانواده ها و زوجین باشه نه با دختران مجرد.
الان که خانواده های دو موتوره (پدر و مادر) به زور دارن زندگی میگردونن، چجوری یه زن یا مرد مجرد میخواد تنهایی این کارو بکنه؟!
شاید اون بچه خودش یه روزی نخواد تو چنین شرایط سختی زندگی کنه! یا شاید خودش ترجیح بده هم مادر و هم پدر داشته باشه! مسئله که فقط رها شدن توسط والدین اصلی نیست!
همه چیز که صرفا پول یا تمایل شخصی و علاقه نیست!

تازه اینجوری شانس ازدواج اون دختر هم به نزدیک صفر میرسه. بچه داشتن خودش یک پوئن منفی برای ازدواجه.
و این طرح آمار ازدواج رو به شدت کاهش میده!

ابراز غریضه و مهر مادری دلیل کافی و منطقی برای سرپرستی گرفتن بچه نیست!

این قانون به نظرم خیلی احساسیه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
پس چرا فقط میگی دخترا؟؟ لابد پسرا میتونن
رجا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
21
23
بالاخره یه خبر خوب دیدم یه بچه حداقل یه مادر داشته باشه بهتر از اینه که توی بهزیستی بزرگ شه تاریخ هم نشون داده خانم ها به تنهایی سرپرستان بدی نبودند خیلی از ماها بدون پدر بزرگ شدیم سخت هست ولی بهتر از بی خانواده بودنه این قانون امیدیست برای دخترانی که از ازدواج نا امید شدن گذشته از اینها نگران نباشید بهزیستی بچه ها رو به مادران شایسته خواهد داد اونها از چندین فیلتر باید عبور کنن به یه دختر بی کار که خودش هنوز خونه پدرش هست بچه نخواهند داد ان شاالله من هم شامل این مادران بشم
پریا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
1
23
من هم به اون سن برسم حتما قبول میکنم تنها دلیل زندگی تو این روزای بدون امید بچس ،،که اگر خانومی بجه نداشته باشه حتما شاد زندگی نمیکنه
مهسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۰
1
23
من 30سالمه وبچه دار نمیشم این موضوع خیلی منو خوشحال کرد با آوردن یه بچه میتونم هم خودم شاد زندگی کنم هم اون بچه مهر مادری ببینه
sara
|
Italy
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
1
14
یکی از بهترین تصمیمات دولت همین هست امیدوارم مراحل سخت و ازار دهنده نباشه . اینطوری واقعا امید به زندگی بیشتر می شه هم برای بچه هم برای کسی ک مادر یست. لطفا سریعتراقدام کنید.
sara
|
Italy
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۶
1
11
چیزی که باعث نگرانی هست اینه از ۶۲ نفر متقاضی فقط ۵ نفر تونستند بچه دار شوند . یعنی تقریبا محاله؟؟؟
این یعنی سنگ انداختن . لطفا شرایط معقول و همواری رابزاید.
ممنون هستم
سحر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۶
1
13
خیلی طرح قشنگیه برای خیلی از ماهایی که شرایط ازدواج مناسب پیش نمیاد لااقل مادر میشیم،فقط یه سوالی که من خیلی گشتم اما جوابی نگرفتم،اینکه فرضا یه بچه 3 ساله گرفتیم و خواستیم شناسنامه بگیریم به جای اسم پدر چی می نویسن؟
شهاب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۴
6
13
پس مردا چی
آدم نیستند
محرابیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۷
1
11
خیلی خوبه که این قانون تصویب بشه بچه ای حداقل از داشتن مادر محروم نباشه
مینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
2
10
من هم شدیدا موافق طرح فرزند دادن به دختران مجرد هستم اینجوری هم امید زندگی در مادر افزایش پیدا میکنه و هم فرزند بدون سرپرست نمونده امیدوارم شناسنامه به نام و نام خانوادگی مادر برای بچه ثبت بشه به هر حال طرح خوبیه
مهسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۳
1
13
به نظر من اگه احتمالش وقوعش نزدیک به صفر نباشه خیلی خوبه، من 44 سالمه به امید اینکه بچه ندارم و احتمال ازدواجم بیشتره عمرم گذشت ولی همچنان مجردم و در حسرت مادر شدن، هر چی هم میگذره بیشتر خلاء بچه و تنهایی رو حس میکنم کاش بجای منتظر شدن برای ازدواج، برای فرزند خوندگی اقدام میکردم، فقط منم متوجه نشدم بالاخره اجبارا باید مال و اموالم رو به نامش کنم، آخه خطرناکه، توی خانه سالمندان فراوانن کسانیکه بچه های واقعیشون داراییشون رو گرفتند و به خانه سالمندان بردند، افسوس ما چه حسرتی داریم بعضی ها چیکار میکنن، به امید موفقیت.
پاسخ ها
فاطمه
| Iran, Islamic Republic of
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۴
براتون بهترین ها رو ارزو میکنم مهسا جان، یه ازدواج موفق و خوب توام با بچه ای که سرپرستیشو قبول کردی
فهیمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
4
19
طرح خیلی عالی هست.اما چرا دختران بالای سی سال؟من ۲۴ساله چرا نتونم مادر یکی از اون بچه ها بشم؟من عاشق مادرشدنم
شهرزاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
0
10
اینکه کمال گرایانه به این موضوع نگاه نکنیم و یا حداقل یهسری به این مراکزوکم و کاست هاش بزنیم دیگه نمیشینیم بگیم آی طرف باید فلان طور باشه با اینقدر درامد و چنین و چنان شرایط نرم جامعه و فرزندانی که در خانواده ها در سطح کشور دارن بزرگ میشن کدومش فلان و چنانه که تا به این طفلک های بیپناه و تشنه رسید همه طرف شون و سد بذاریم که حتیبه قطره آبهم روی عطششون ریخته نشه مهم اینکه حتی کم ولی عشق و محبت و درک کنند و نصویری از فضای زندگی خانوداگی داشته باشن همه دنیا زنان میتونن مادر مجرد باشن حتی توسن خیلی کم و دولت تمام قد حمایت شون میکنه اینجا قراره حمایت بگیره چرا نباید این حمایترو به رسمیت شناخت؟
آزیتا
|
Germany
|
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۵
1
15
من نفهمیدم چرا شهاب گفت مگه ما مردا آدم نیستیم این مخصوص دخترای مجرده که سن ازدواجشون بالا رفته حالا شما برو اونای دیگرو بگیر در ضمن هر کس بخواد هم میتونه با یک مادرخونده کنار دخترش زندگی کنه
اینجوری دخترا مجبور نیستن هر مرد بدی رو صرف ازدواج تحمل کنن
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۳۱
35
4
آفرین آفرین همینطور پیش رفتید به بهانه حقوق زنان ملیون ها زن رواستخدام کردید جوری که وارد هرشرکتی یاداره ای میشی همش زنن الانم اکثره دخترارو شاغل کردید نون ماپسرارو بریدید ماهم باهمون مدرک یابالا تر بیکارشدیم چون دخترارو اومدن فرصت شغلی رو ازمون گرفتن حالا هم همین دخترا که نون مارو بریدن رفتن سرکار اینقدی دارن که میان بچه هم به سرپرستی قبول میکنن!!!متاسفم فقط همین
پاسخ ها
اسمان
| -
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
شما آقایون فقط حقوق خودتون را درنظر می گیرید
مینا
| Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
چون دیه تون دو برابر خانم هاست، چون حق طلاق با شماست، حق خیانت در زندگی آینده با شماست، حق گرفتن زن دوم و بیشتر با شماست، ولی ما خانم ها چی؟؟ قانون ما رو در این موارد یاری نمیکنه! حتی خانمی که شما مرد ها بنابر هر دلایلی طلاقش میدین گزینه ی ازدواج با مردی موفق رو در اینده از دست میده.
نجمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۱
2
5
قانون خیلی خوبیه واقعا خوشحال شدم وقتی فهمیدم همچین قانونی اومده. اما برام جای سواله که شغل دختر مجرد اگر آزاد باشه مشکلی نیست؟ و اینکه حتما باید منزل جدا از منزل پدری داشته باشه تا بتونه فرزندخوانده از بهزیستی بگیره؟
مهرسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۶
0
8
با سلام ودعای خیر
نرگس هستم از کاشان ۴۰سال دارم
|
France
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۵
0
6
من میخوام از بهزیستی یه دختر بردارم وبراش مادری کنم ۶سال هس طلاق گرفتم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
دختر ۱۷ ساله که بدسرپرست هست رو قبول میکنین؟
آسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
1
3
طرح خوبیه اما یه سوال بچه ای که به فرزند خوندگی گرفته میشه حتما باید دختر باشه نمیشه پسر باشه !؟
پاسخ ها
Danesh
| Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
سلام کسی از دوستان برای سرپرستی نوزاد تمایل داشت به شماره واتس آپ پیام بده راهنماییش کنم
زینب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
1
3
با سلام و خسته نباشید این طرح خیلی خوبه فقط سوالاتی پیش میاد که امیدوارم مسئولین ذی صلاح پاسخ بدن ، شغل ازاد یا اداری چقد تاثیر داره ؟ و اینکه کسی که منزل پدرش هست میتونه کودکی رو به فرزندی قبول کنه
Danesh
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
5
7
سلام کسی از دوستان برای سرپرستی نوزاد تمایل داشت به شماره واتس آپ پیام بده راهنماییش کنم
پاسخ ها
saj
| Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۴
شما مسئول هستید؟؟؟عکس مدرکتون...شمارهتون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
10
2
بچه باید هم مادر داشته باشد هم پدر
هانيه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
1
8
من هم موافق طرح و تصويب اين قانون براي دختران مجرد هستم اما اصولي ، درسته كه بچه هم پدر ميخواد و هم مادر ، اما خيلي وقتا تو زندگي با طلاق يا از دست دادن يكي از والدين ، اون بچه تك سرپرست ميشه، مقايسه درستي نيست بگيم كه يا جفتش يا هيچي... واقعن حس داشتن يه خانواده حتا اگر تك سرپرست باشه با زندگي تو فضاي بهزيستي كه شرايط همه بچه ها شبيه همه و كمبود محبت و توجه دارن همه بچه ها قابل قياس نيست،،،
به نظرم بايد اون خانمي كه ميخواد سرپرستي فرزندي رو به عهده بگيره ، به اندازه كافي قوي باشه ، بالغ باشه و انگيزه كافي داشته باشه براي اين كار، بعدن پشيمون نشه كه اون بچه آسيب ببينه....
در كل طرح خوبيه
سایه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
5
3
کار خیلی خوبیه مثلا میشه ی دختر ۲۰ ساله یه پسر بچه یکساله رو به فرزندی قبول کنه؟؟
ندا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
1
11
من فقط یکبار رفتم پرورشگاه خیلی گریه کردم از رنجی که اون بچه ها میکشن اما خودمم یتیم بودم و الان یه بچه دارم متاهلم ولی دوست دارم بچه دومم از نوزاد پرورشگاه بگیرم. اگه فرهنگ جامعه بهبود پیدا می کرد و اغلب خانواده ها این کارو میکردن هیچ بچه ای بی سرپرست نمی موند. رنج بی کسی رو خودم حس کردم خیلی بده. وقتی بچه خودمو محبت میکنم میگم ایکاش وضع مالیم خوب شه یه بچه دومی رو از بهزیسیتی بگیرم و مهر مادریمو به پاش بریزم و هیچ فرقی هم با بچه خودم نداشته باشه. مادرشوهرم هم موافقه و میگه خیلی کار عالی ای هست.
پاسخ ها
مهنا
| Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
ای کاش همه مثل شما فکر میکردن.افرین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
0
7
من ۴۸ سال دارم وبرای تنهاییم درزندگی آینده مایلم یک بچه دختر به فرزندی بگیرم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۴
2
10
منم دختری ۳۸ ساله هستم ومجرد و وضع مالی و درآمد خوبی دارم و چند وقته دارم به پذیرش فرزند فکر می کنم.
نوش
|
Netherlands
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
1
10
اين طرح خوبيه به هرحال از تو بهزيستي بودن بهتر
محبت ديدن خيلي با ارزش
آتوسا
|
Israel
|
۰۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
1
3
من ٣٨ سالمه و مستقل زندگى ميكنم، ٤ ساله جدا شدم و توى زندگى مشتركم ٤ بار سقط داشتم متاسفانه، شديدا تمايل دارم يه نوزاد به سرپرستى بگيرم، ميشه راهنماييم كنيد لطفا
بهاره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
3
0
خیلی داریم احساساتی به این موضوع نشون میدیم این داستان شبیه خاله باری های بچگی ما نیست که هر کسی بیاد بگه من دوست دارم مادر بشم وقتی ما حتی اخلاق هایی داریم که نشون میده دختر خوبی نیستم برای مادرمون بیایم به چشم یه خواهر برگرتر به این بچه ها نگاه کنیم و با خودمون بگیم میخوایم یه بچه بیاریم که به اررهاش برسونیمش نه اینکه نیار خودمون برطرف کنیم فکر کنیم خیلی بررگ شدیم قراره مادر ی بچه باشیم بیاین بگین قراره تلاش کنم تا هم خودم و هم یه کودک بی سرپرس به ارروهامون برسیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار