فارس:
زهرا عبداللهی در رابطه با وضعیت بوفه مدارس همزمان با آغاز سال تحصیلی
جدید گفت: دستورالعملی به صورت مشترک به امضای وزارت آموزش و پرورش و
بهداشت رسیده و در سطح مدارس کل کشور ابلاغ شده است.
وی ادامه داد:
در این دستورالعمل اقلام غذایی مجاز که حق توزیع در بوفههای مدارس را
دارند معرفی شدهاند این اقلام شامل تنقلات شور، چرب و پرنمک مانند چیپس،
پفک، نوشابههای گازدار و رنگی هستند.
عبداللهی گفت: تمام آن دسته
از مواد غذایی که بستهبندی بهداشتی ندارند و فاقد مجوز تولید و پروانه
ساخت از وزارت بهداشت هستند در این دستورالعمل جدید به مدارس تأکید شده که
حق توزیع ندارند.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: نگاه
ما در این دستورالعمل پیشگیرانه است چرا که روند رو به افزایش چاقی و اضافه
وزن را در دانشآموزان ایرانی میبینیم این در حالی است که بیماریها و
عواملی مثل قند خون، چربی و فشار خون بالا حتی از سنین پایین نیز در کشور
دیده میشود.
وی گفت: اقلامی در بوفهها و پایگاههای مدارس عرضه
خواهد شد که چربی بالا، نمک و قند بالایی نداشته باشند حتی آن دسته از
اقلامی که مجاز به عرضه هستند باید از نوع کمنمک و کمچرب باشند.
عبداللهی
با اشاره به اینکه این دستورالعمل در آبان سال گذشته تنظیم و ابلاغ شده
افزود: مدارس موظف به اجرای این دستورالعمل هستند و بازرسان بهداشت و محیط
از سوی وزارت بهداشت از بازدیدهایی که از مدارس دارند از نظر نوع اقلامی که
باید عرضه شود کنترلهای لازم را انجام میدهد و موارد تخلف را گزارش
خواهند داد.