سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت با بيان اينكه 19 درصد مردم كشور از فشارخون بالا رنج ميبرند، گفت: در مجموع حدود 10 ميليون ايراني دچار مشكل پرفشاري خون هستند.
دكتر شهرام رفيعيفر گفت: فشار خون علت مرگ 86 هزار و 500 ايراني در سال است. وي با بيان اينكه از هر پنج نفر يك نفر فشار خون بالا دارد، افزود: پرفشاري خون اغلب داراي هيچ گونه علامتي نيست و دليل خطرناك بودن آن نيز همين موضوع است. رفيعيفر ادامه داد: بسياري از افراد مبتلا به پرفشاري خون هستند ولي از آن آگاه نيستند. تنها راه آگاهي از پرفشاري خون، چك كردن منظم فشارخون است. زماني كه شما از اين حالت آگاه شويد، ميتوانيد ميزان خطر خود را كاهش داده و زندگي سالمتري داشته باشيد. سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت گفت: مصرف غذاهاي شور را كاهش دهيد. كاهش مصرف چربي در پيشگيري و كنترل فشار خون بالا نقش مؤثري دارد. بنابراين روغنهايي با منبع حيواني مانند پيه، دمبه و كره بايد كمتر مصرف شوند و به جاي آنها روغنهاي گياهي مايع مانند روغن ذرت، كلزا و آفتابگردان استفاده شوند. وي بيان داشت: در ميان وعدهها و به عنوان تنقلات، بايد به جاي مصرف چيپس و پفك، چوب شور و ساير تنقلات پرنمك، از مغزها (بادام، پسته، فندق، گردو از نوع بونداده و كم نمك)، ماست كم چرب، ذرت بدون نمك، ميوهها و سبزيها استفاده شود.
رفيعيفر خاطرنشان كرد: به غير از همه خطراتي كه براي سيگار و تنباكو شناخته شده نيكوتين موجود در آنها، فشارخون را حداقل تا يك ساعت پس از مصرف بالا نگه ميدارد. بنابراين كساني كه در طول روز چند بار سيگار ميكشند، فشارخونشان دائم بالا ميماند.