کد خبر: 640567
تعداد نظرات: ۲۰ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴
سرمقاله حسين شريعتمداري در روزنامه كيهان
این نوشته در پی آن نیست که تلاش بی‌وقفه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان را نادیده بگیرد و یا در انگیزه آنان برای حفظ و حراست از دستاوردهای نظام خدشه‌ای وارد کند
1- این نوشته در پی آن نیست که تلاش بی‌وقفه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان را نادیده بگیرد و یا در انگیزه آنان برای حفظ و حراست از دستاوردهای نظام خدشه‌ای وارد کند ولی شواهد و نشانه‌هایی در دست است که نشان می‌دهد آنچه تاکنون و در جریان مذاکرات اخیر با گروه کشورهای 5+1 به دست آورده‌ایم با آنچه وعده داده شده بود و انتظار می‌رفت فاصله زیادی دارد تا آنجا که می‌توان گفت تنها دستاورد دور جدید مذاکرات اثبات بی‌خدشه این واقعیت بوده است که «آمریکا قابل اعتماد نیست»!

و این، اگر چه با دستاوردهای مورد انتظار همخوانی نداشته و از جنس و سنخ دیگری است ولی بی‌تردید دستاورد بزرگی است که می‌تواند در ترسیم «نقشه‌راه» نقش سرنوشت‌سازی داشته و برخی از توهمات پمپاژ شده طی سال‌های اخیر را از میان بردارد.

و اما، این فاصله که پر ناشدنی به نظر می‌رسد را نه در کوتاهی تیم مذاکره‌کننده، بلکه باید در بستر و چارچوب -modality- تحمیل شده مذاکرات جست‌وجو کرد و به قول «لاپلاس»، کسی که در کویر پشت به خورشید می‌دود، همواره سایه خود را پیش روی خواهد داشت و نباید تصور کند که با افزایش سرعت می‌تواند از سایه خود سبقت بگیرد! چاره کار، تغییر «جهت حرکت» است و نه؛ افزایش سرعت.یادداشت پیش روی، اگر از وسوسه اصحاب وطن‌فروش فتنه 88 و لیبرال‌های سینه‌چاک و خود باخته- و بعضا خود فروخته- غرب‌گرا دور بماند، در پی همدلی و همراهی با تیم مذاکره‌کننده کشورمان است و در وسع و اندازه خود، لغزش‌گاه‌های مسیری که پیش گرفته شده است را به نمایش می‌گذارد و بر این واقعیت تاکید دارد که بستر و چارچوب کنونی مذاکرات همان «شتر مجنون» در داستان ملای‌رومی است که دل در گرو کُرِه خود دارد و برای رسیدن به «کوی‌لیلی» قدم از‌قدم بر نمی‌دارد. بخوانید!

2- فردای آن روز که توافقنامه ژنو به امضاء رسید - یکشنبه 3 آذرماه 92 / 24 نوامبر 2013 - «فرد کاپلن» روزنامه‌نگار مشهور آمریکایی و ستون‌نویس روزنامه‌های نیویورک تایمز، نیویورکر، آتلانتیک و اسلیت آنلاین و مؤلف چند کتاب در زمینه‌های نظامی و جنگ هسته‌ای، طی مقاله‌ای با ابراز تعجب نوشت:« چند هفته پیش یک مقام رسمی ارشد کاخ سفید از من و چند روزنامه‌نگار دیگر دعوت کرد تا نظر ما را درباره پیش‌نویس توافقنامه‌ای که قرار بود اوباما در مذاکره 5+1 با ایران به طرف ایران پیشنهاد کند جویا شود. وقتی متن پیش‌نویس توافقنامه را دیدیم، آن را کاملاً یکسویه ارزیابی کردیم و همه ما بر این باور بودیم که ایرانی‌ها هرگز این متن را نخواهند پذیرفت و به شرایطی که در آن آمده است تن‌نخواهند داد. پیش‌نویس توافقنامه به گونه‌ای بودکه هیچیک از مواد آن نمی‌توانست با اعتراض یک آمریکایی، یک اسرائیلی و یا یک عرب متعصب روبرو شود. اما امروز که متن توافقنامه یکشنبه ژنو منتشر شد با کمال تعجب دیدم همان پیش‌نویسی است که چند هفته قبل دیده بودم و اکنون تیم هسته‌ای ایران، برخلاف انتظار ما، بدون کمترین تغییری در متن پیش‌نویس به آن تن داده و پذیرفته است.»!

کیهان در همان اولین روزهای بعد از توافق ژنو و در جریان رصد رسانه‌های آمریکایی به نوشته «فردکاپلن» در سایت «اسلیت آنلاین» دسترسی پیدا کرده بود ولی به مصداق آیه شریفه «ان جائکم فاسق بنباء... اگر فاسقی خبری آورد، درباره آن تحقیق کنید» انتشار آن را به مصلحت ندیده و ترجیح داده بودیم که با اعلام پیروزی تیم هسته‌ای و رئیس‌جمهور محترم کشورمان همسویی کنیم، اما وقتی متن توافقنامه ژنو - به روایت وزارت خارجه خودمان و نه fact sheet کاخ‌سفید- منتشر شد، با کمال تاسف آنچه فرد‌کاپلن نوشته بود را «واقعی» یافتیم و طی چند یادداشت و گزارش به نقد مستند توافقنامه پرداختیم اما، باز هم به نوشته یاد شده استناد نکردیم، و این در حالی بود که برخی از دوستان با کم‌لطفی! کیهان و اسرائیل را به همسویی در مخالفت با توافقنامه ژنو متهم می‌کردند و در همان حال کاپلن به صراحت نوشته و استناد کرده بود توافقنامه ژنو هر آمریکایی و اسرائیلی متعصبی را هم راضی کرده است.

امروزه اما، بسیاری از دیرباورها نیز به این باور رسیده‌اند که در توافقنامه ژنو امتیازهای نقد داده‌ایم - نظیر امتیاز غنی‌سازی 20 درصد - ولی حتی وعده‌های نسیه هم نگرفته‌ایم، که افزایش تحریم‌ها، غیرقابل دسترس بودن اقساط دارایی‌های خودمان که بلوکه شده است و... فقط بخشی از آن وعده‌های نسیه و انجام نشده است.

3- روز چهارشنبه هفته گذشته، رهبر معظم انقلاب در دیدار مدیران و کارشناسان سازمان انرژی اتمی، نقشه راه فعالیت هسته‌ای کشورمان را ترسیم کردند و بر این محورهای غیرقابل تغییر تأکید ورزیدند که؛ «فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته‌ای به هیچ‌وجه متوقف نخواهد شد و هیچیک از دستاوردهای هسته‌ای نیز تعطیل‌بردار نیست... و کسی هم حق معامله بر روی آنها را ندارد و کسی هم این کار را انجام نخواهد داد... تنها راه این است که به مسیر پیشرفت خود با قدرت ادامه دهیم و زیر بار حرف زور نرویم»...حضرت‌آقا با اشاره به فضاسازی بین‌المللی دشمن علیه برنامه هسته‌ای کشورمان فرمودند «بر‌همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته‌ای موافقت شد تا این جو جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود»
اکنون و باردیگر با تأکید بر قابل تقدیر بودن تلاش تیم هسته‌ای کشورمان می‌توان گفت؛ لازمه تحقق نقشه راهی که رهبرمعظم انقلاب ترسیم فرموده‌اند تغییر بستر مذاکرات- نه توقف آن - و تدوین چارچوب و مدالیته‌ای متفاوت با چارچوب کنونی مذاکرات است.

این چارچوب می‌تواند و باید در محدوده معاهده NPT و پادمان‌های مربوطه تدوین و تعریف شود، چرا که بستر کنونی مذاکرات با زیاده‌خواهی‌های غیرقانونی و محورهای فراتر از معاهدات پذیرفته  شده بین‌المللی و عرف رایج و شناخته شده مذاکرات تهیه و ارائه - بخوانید تحمیل - شده است.در این‌باره اگرچه گفتنی‌های درخور توجهی هست ولی در محدوده این نوشتار تنها به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌کنیم و باقی به بعد می‌گذاریم.

4- آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات واژه من‌درآوردی «BREAK  OUT - نقطه‌گریز»، را که در هیچیک از متون قانونی و فایل‌های فنی و حقوقی هسته‌ای سابقه ندارد، به میدان مذاکره آورده و ادعا می‌کنند فعالیت اتمی ایران باید به گونه‌ای باشد که در صورت تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای - نقطه‌گریز از معاهده NPT- حداقل بین 12 تا 18 ماه با تولید سلاح‌اتمی فاصله داشته باشد. جان‌کری در مصاحبه اخیر خود گفته است این فاصله در حال حاضر فقط 2 ماه است! آمریکایی‌ها برای افزایش «نقطه‌گریز» از - به قول خودشان - 2ماه‌‌به 18‌ماه، تاکید می‌کنند و به جد از تیم هسته‌ای کشورمان می‌خواهند که 

الف: تعداد سانتریفیوژهای فعال کمتر از 4 هزار دستگاه باشد!
ب: مواد هسته‌ای ذخیره شده - اورانیوم زیر 5 درصد - بیشتر از 2000 کیلو نباشد!
ج - ایران با پذیرش پروتکل الحاقی -بازرسی‌های سر زده، از هر جا و در هر‌زمان- زمینه نظارت دایمی بر فعالیت هسته‌ای خود را فراهم آورد.
تن دادن به این خواسته غیرقانونی حریف که متأسفانه برخی خبرها از پذیرش - دستکم ضمنی- آن از سوی تیم کشورمان حکایت می‌کند، یعنی، دست کشیدن از غنی‌سازی صنعتی و کاهش فعالیت هسته‌ای ایران در حد آزمایشگاهی! در این صورت، باید تأسیسات فعال هسته‌ای کشورمان را برای همیشه از چرخه قانونی خارج کرده و اوراق کنیم و در یک کلام، فعالیت هسته‌ای نداشته باشیم. آمریکایی‌ها در مذاکرات به صراحت از واژه‌ اوراق کردن -DISMANTLE- بهره گرفته‌اند.

این در حالی است که معاهده NPT  و پادمان‌های مربوطه، هیچگونه محدودیتی برای تعداد سانتریفیوژها، میزان ذخیره‌سازی اورانیوم غنی شده و درصد آن قائل نشده و تنها راه پیشگیری از تولید سلاح را در بازرسی‌های آژانس تعریف کرده است.

5- آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات واژه جدید دیگری نیز با عنوان «ابعاداحتمالی نظامی PMD»  اختراع کرده و ادعا می‌کنند، برای اطمینان از این که احتمال رویکرد به تولید سلاح هسته‌ای در جمهوری اسلامی ایران وجود نداشته و یا در گذشته حرکتی در این جهت صورت نپذیرفته است باید به تمامی پرسش‌های قبلی 5+1 پاسخ داده شود و اجازه بازرسی از تمامی مراکز نظامی و تسلیحاتی، شناسایی تمامی دانشمندان هسته‌ای و مذاکره و مصاحبه با آنها، معرفی تمامی افراد و مراکزی که مورد نظر بازرسان باشد و... نیز در دستور کار قرار گیرد.نکته درخور توجه آن که، حریف هیچ نقطه‌ پایانی برای اعلام نتیجه این بازرسی‌ها و عادی شدن پرونده هسته‌ای ایران مشخص نمی‌کند و نقطه پایان را نه در اطمینان فنی و حقوقی، بلکه در اقناع خود می‌داند و در مواردی اعلام کرده است که انجام این بازرسی‌ها و اعلام نتیجه‌نهایی حداقل - تاکید شده است که حداقل - 20 سال طول می‌کشد! 

گفتنی است که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند بعد از بازرسی از یک مرکز و اطمینان از عدم وجود فعالیت هسته‌ای در آن، می‌توانند باز هم برای بازرسی به آن مرکز مراجعه کنند چرا که بعید نیست در فاصله بعد از بازرسی اول، انحراف به سوی تولید سلاح -DIVERSION- صورت پذیرفته باشد! این بهانه را پیش از این درباره پارچین پیش کشیده بودند، تن دادن به این خواسته غیرقانونی حریف نیز مفهومی غیر از تعطیل کردن و توقف فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان ندارد. پیش از این طی یادداشتی با یک محاسبه سرانگشتی نتیجه گرفته بودیم که پایان این بازرسی‌ها حداقل 200 سال به درازا می‌کشد!
 
طرح پیشنهادی 5+1 برای راکتور آب سنگین اراک نیز به مفهوم تعطیلی این مرکز است، از جمله با این پیشنهاد که ظرفیت آن از 40 مگاوات کنونی به 10مگاوات-یعنی تقریبا هیچ- کاهش یابد و...دراین‌باره و مخصوصا درباره وعده‌های نسیه و دم‌دستی و «ریز» حریف که متأسفانه در برخی رسانه‌ها «درشت‌ نمایی» می شود گفتنی‌های دیگری نیز هست که به بعد می‌گذاریم.
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۰
مهرنیا
|
-
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
1
5
مرگ بر قجر صفت مرگ بر اجنوی پرست مرگ بر آدم ساده لوح به غرب اطمینان کن .....
پاسخ ها
بنده خدا
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
واقعا براتون متاسفم كه نظرات شامل انتقاداي مودبانه به كسانيكه قبولشون داريدو تاييد نميكنيد ولي اين نظر سرتاپا فحش و توهين به كسانيكه رهبري "فرزندان انقلاب" خطابشون كرد رو تاييد كرديد
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
4
4
ازبرادرعزیزودلسوزم جناب آقای شریعتمداری تشکر دارم که با تحلیل درست به مسئولین ودولتمردان کمک میکنند تا سرشان کلاه نرود ومواظب حیله های شیطانی استکبار باشند.
حسام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
5
با سلام
بهتر نيست كه جواب و چارچوب را براي ملت روشن كنند . بابا جان آخه داريد چه كار مي كنيد نكنه مملكت را به باد بديد. اللهم عجل لوليك الفرج
اله کرم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
3
اگر حسین اقا ادامه بدهدکفن پوشان را ...
پاسخ ها
روح اله
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
نه...حزب اللهی ها و نه فتنه گران حق تظاهرات خیابانی بدون مجوز رو ندارن...
این قانون مملکته اسلامیست.
رسوا گر فتنه
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
8
2
آقای شریعتمداری دچار بد بینی شدید هستند ...
ناشناس
|
-
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
1
ابتدا باید مولفه های «امنیت پایدار»در جمهوری اسلامی تعریف شوند وبعد برمینای آن استراتژی وطرحها را عملی نمود اگر اینکار صورت بگیره حتی ممکنه به این نتیجه برسیم که یک اقتصاد متوسط فیر وابسته وخود اتکا بیشتر از یک اقتصاد با رشد بالای وابسته به امنیت پایدار ج ا ا کمک می نماید ویا شاید به این نتیجه برسیم که الان موقع تشکیل یک بلوک جدید با پیمان استراتژیک بین ایران وروسیه وچین وسوریه وکره شمالی و...باشد ویا حتی تقویت مولفه فرهنگ پر پایه هویت ملی مهمتر از مولفه اقتصادی باشد واین میسر نمیشود جز برپایه پایش واقعی مولفه های «امنیت پایدار»
حمید
|
-
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
5
باسلام اگه ریگی در کفش این دولت و یا مذاکرات کننده ها نبود چرا متن توافقنامه را پنهان کرده بودند ... ایران برای همه هست و برای انرژی هسته ای همه مون خون جگر وخورده ایم و شهید داده ایم اصلا شبانه روز تلاش کرده ایم بیاییم حرف حق را باورکنیم .ممنون از مسول روزنامه کیهان با دلسوزی و بصیرت خودش
کاربر آزاد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
3
کسی که غير خدا (کدخدای ده) را ... خود قرار داده است پس خدا کارش را به او واگذار می کند لذا اين ... تا ... ادامه خواهد داشت! آيا اميدی هست که مسولين ...و حرف رهبری عزيز را گوش کنند؟
اله کرم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
1
2
چرا نظرات را سانسور میکنید بخدا میگم بچه های کفن پوش بیان سراغتون
اكبر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
3
1
... زمان احمدي نژاد همين كارتهاي هديه تامين اجتماعي به بعضي از نمايندگان چه شد بابك زنجاني چه شد
پاسخ ها
ایرانی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
اگه در دولت قبلی روی تولید 20% پافشاری نمیکردن و20% تولید نمیشد حتما این ...3.5% رو تعلیق و چاه های نفتمون رو هم به غربیها میدادن .
فدایی اسلام و ایران
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
2
در مقابل غرب باید ایستاد و از دست آورد های شهدا ی هسته ای پاسداری کرد ما که هدفمان مشخص است رهبر فرزانه در مورد عدم ساخت و استفاده ازبمب اتمی به روشنی بیان نمودند فقط بعضی از آقایان گرا به دشمن ندهند چون عاقبت دورویان ترسوها رو سیاهی است
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
1
2
---------------------
آقایان اصولگرای مخالف احمدی نژاد: آن موقع که کورکورانه و برخلاف هشدارها و رهنمودهای مقام معظم رهبری و به نمایندگی از فتنه گران 88 با دولت احمدی نژاد سر جنگ آغاز کردید و آنچه را که سردمدار فتنه 88 خواسته بود با دستان نخبگان بی بصیرت اصولگرایان انجام شد . باید به فکر این روز می بودید که با آن روش بچگانه و متوهمانه که به هر حرف و هر عمل دولت خدمتگذار حمله کردید نه تنها خدمتی به نظام نمی کنید بلکه باعث تقویت جبهه فتنه و نفاق... خواهید شد .
وحالا آنها هستند که به همه 8 سال خدمت دولت احمدی نژاد میتازند و همه آن خدمات را خیانت و فساد و تباهی میخوانند و هیچ یک از آن نخبگان بی بصیرت اصولگرایی که فرعیات را از اصول نتوانستند تشخیص دهند انگار امروز زبانهایشان را بریده اند و حد اقل از عملکرد خودشان هم دفاع نمیکنند (که در چهار سال اول و دوسال از دوره دوم ریاست جمهوری همه به همراه رهبر معظم انقلاب دولت احمدی نژاد را تایید میکردند و خدماتی غیر قابل مقایسه با کل سالهای قبل انجام شده بود )و میدان را برای ترکتازی فتنه گران باز گذاشته اند .
فلذا با این روش باید شاهد باشیم که فتنه گران 88 تک تک این نخبگان را به محکمه بکشند که چراهشت سال حکومت را از دست آنان خارج نمودند؟ و می بینید که از ایه الله مصباح یزدی و جبهه پایداری و صدا و سیما شروع کرده اند و نوبت همه خواهد رسید.
و در مقابل، ... بدنبال آزادی فتنه گران 88 و سران ملعون انها هستند.
این سنت الهی است که اگر دست ولی خدا را نبوسیدید و اوامرش را عمل نکردید باید پای حاکم ظلم و ستم را ببوسید و در زیر لگدهای مستکبران حقیر و خفیف شوید.
و در مقابل، بفرمان سران مستکبرین عالم و صهیونیستهای جهانی با پررویی تمام بدنبال آزادی فتنه گران 88 و سران ملعون انها هستند.
این سنت الهی است که اگر دست ولی خدا را نبوسیدید و اوامرش را عمل نکردید باید پای حاکم ظلم و ستم را ببوسید و در زیر لگدهای مستکبران حقیر و خفیف شوید.
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
گل گفتی .بعضی ازاصولگرایان بارفتاروانتقادات نادرست ازاحمدی نزاد میدان رابه ...طلبان دادند وحالا میبینید که چطور مملکت را...ومیخواهندصداوسیما راازان خودکنند.بیاییدتادیرنشده باهم متحدشویم وکشوررااز دست ...پس بگیریم.
منتظر
|
-
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
0
4
کاش دیگران هم یک صدم احمدی نژاد کار می کردند
عباس بی غم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
0
4
بسمه تعالی سلام علیکم تنها دلگرمی ما بعد از خدا داشتن بحق سایه سر مان ولایت فقیه است که اگر نبود تا بحال مارا صدها بار فروخته بودند و یه ابی هم روش
ali
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
1
2
در کل اینطور استنباط میگردد که اقای شریعتمداری جان کلام را گفته و باید دست اندرکاران توجه کنند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
2
0
درودبراحمدی نزادبزرگ.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار